Напишете дума/думи за търсене

Мазна коса през деветте месеца - как да се справя?

Доматеният сок е чудесен начин да се отървете от мазната коса по време на бременност.

Когато една жена забременее, е подложена на дръзка хормонална промяна, което се вижда при преглед на косъма под микроскоп. Той става по-силен, структурата на роговото му вещества се променя и за малко по-опитно око промяната е красноречива. Косата на бременната жена обикновено е чудесна в момента, когато притокът на женски хормони е максимален.

Грижите по време на бременност не се различават от обикновените.
Препоръчва се употребата на меки шампоани, които не обезмазняват грубо кожата и не я изсушават до такава степен, че да се образува пърхот.
Следователно дори и да имате мазна коса, ще употребявате шампоан за суха и чуплива, например произведени на база липопротеини. Какво обаче да правите, ако косата е мазна?

Вземете един или няколко домата и ги намачкайте или смелете в кухненски робот. Получената каша приложете върху косата и оставете да действа в продължение на 30 минути. От време на време може да масажирате леко скалпа. След това измийте косата с шампоан или само с вода.

Ябълковият оцет също е перфектен за третиране на мазна коса. Също така често присъства като съставка в домашните маски, тъй като я прави здрава и лъскава. Всеки път, след като измиете косата си, изплаквайте я с разреден с вода оцет в съотношение 1:1. Може да го нанесете в корените с помощта на памучен тампон. Ако след прилагането на някои от тези грижи почувствате или забележите дразнене на кожата на скалпа или зачервяване, незабавно ги прекратете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ