Напишете дума/думи за търсене

Чага - наричана в Сибир "Гъба на безсмъртието"

В Сибир я наричат „Гъба на безсмъртието“ и „Дар от Боговете“. В Китай я възприемат като „Цар на растенията“, а за японците, тя е „Диамантът на гората“. Гъба Чага е била напълно непозната в Западния свят, докато руският автор и по-късно Нобелов лауреат, Александър Солженицин я включва в романа си. В него се разказва за лекар, който забелязал, че бедните селяни никога не страдали от рак. Той отдал това на факта, че те не можели да си позволят скъпи лекарства и използвали настойка от Чага. Смята се, че този роман е биографичен, тъй като самият Солженицин е страдал от рак.

Какво е Чага и как действа?

Гъба Чага представлява дървесен паразит, който расте върху живи брезови дървета и се храни с техните сокове. Както повечето дървесни гъби, тя е твърда, почти колкото самото дърво, и на практика е най-богатата на хранителни вещества част от брезата. За да подсилва дървото, както и да го лекува, тя образува фитохимикали, включително стероли, феноли и ензими. Изследователи допълнително присаждат Чага на болни дървета, за да ги подсилят, а хората, от своя страна, имат възможността да се възползват от тези горски фитохимически и хранителни вещества.

Средство за здраве

Поради високото съдържание на биологически активните си съставки – различни видове витамини от група B, флавоноиди, феноли, минерали и ензими, гъба Чага е мощно средство за здраве. Тя е източник и на пантотенова киселина, така необходима за надбъбречните жлези и храносмилателните органи. Гъба Чага има високо съдържание на мед, калций, калий, манган, цинк и желязо.

Научни открития

Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Дивата гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност.

Онсовен компонент в продукта ЧАГА ЕКС е концентриран екстракт от гъба Чага. Характерно за нея е:

- Различни изследвания са установили, че консумацията на гъба Чага осигурява защита от оксидативно увреждане на ДНК на човешки лимфоцити;

- Чага гъба е сигурен залог за общо чувство за благосъстояние, увеличаване продължителността на живота, забавяне признаците на стареене;

- Учените са открили, че има определени растения и организми, които успешно помагат на тялото да се пребори с ефектите на стреса и болестите и са нарекли тези организми адаптогени. Гъба Чага е един от най-мощните адаптогени и е използвана като средство за предотвратяване на преждевременното стареене, а също така и за подобряване на физическата и умствена работоспособност. Гъбата Чага съдържа вещество, наречено супероксид дисмутаза (СОД), което е изключително силен ензим, спиращ окисляването, особено на токсичните свободни радикали в кислорода.

- Гъбата Чага е изключително силен биостимулатор. Увеличава защитните свойства на организма, стимулира централната нервна система и подобрява обмяната на веществата. Гъбата активизира процесите по обработка на ферменти в организма, пречиства черния дроб от токсини, регулира дейността на сърдечно-съдовата и дихателна системи, действа като общо укрепващ имунномодулатор.

- Има спазмолитично, противомикробно, диуретично и слабително действие. Препаратите на основата на Чага нормализират дейността на стомашно-чревния тракт. Използват се и при лечението на язви на стомаха.

- Чага намалява нивото на захар. Успешно се прилага при комплексно лечение на псориазис.

- Чага има изключителни антимикробни и антисептични свойства. Гъбата се прилага при различни инфекциозни заболявания, както и като средство за подобряване на състоянието на онкологично болни.

- Освен срещу рак, в народната медицина Чага се използва и срещу различни стомашно-чревни проблеми, туберкулоза, хипертония, вирусни инфекции, сърдечно-съдови заболявания и диабет.

- Подобрява метаболитните процеси в клетките, стимулира обмяната на веществата и има противовъзпалителен ефект.

- Може да помогне за ефективно отстраняване на песъчинки и камъни в бъбреците

Продуктът Чага Екс с концентриран екстракт от гъбата Чага предизвиква сензация в България, като вече помогна на повече от 10 000 човека. Дистрибуторът информира, че има прекалено много заявки и е възможно в скоро време продуктът да се изчерпа. Складовете се опразват с всеки изминал ден.

Регулярната цена на продукта е 59 лв., но само сега до 28.05.2020г. цената е 30 лв. с безплатна доставка.

Можете да поръчате директно на телефон: 0877 72 10 40

Както и на интернет страницата: https://biotica.bg/ или да го потърсите в по-добрите аптеки.