Напишете дума/думи за търсене

Крем супа с тиква и картофи

Необходими продукти:

5 картофа, средно големи

2 глави лук

олио за задушаване на лука

5-6 моркова

около 300 гр. тиква

2 тиквички

сол

краве масло

черен пипер, млян

Начин на приготвяне:

В тенджера под налягане директно задушаваме малко олио и ситно нарязания лук. Когато е омекнал лукът, добавяме всички останали зеленчуци, нарязани на парчета. Добавяме 1 ч.л. сол и 1,5 литра гореща вода.

Когато заври, затваряме тенджерата и варим около 8 минути. Пасираме всичко. Ако искате, може да сложите парченце краве масло, докато е още топла след пасирането и малко готварска сметана за гъстота и вкус.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ