Напишете дума/думи за търсене

Бебето на Илон Мъск май няма да се казва X ? A-12

Илон Мъск. СНИМКА: Ройтерс

Бебето на Илон Мъск най-вероятно няма да се казва X ? A-12, както двамата родители обявиха първоначално, съобщава webcafe.bg.

Според правилата на американския щат Калифорния, където е родено детето, подобна комбинация от цифри, букви и символи просто не може да бъде призната. В законовата рамка там се предвижда, че името може да съдържа само и единствено комбинация от 26-те букви, използвани от английския език.

Първоначално мнозина помислиха, че това име е някоя от поредните шеги на Мъск в Twitter. Предприемачът и майката на детето - 32-годишната канадска певица Клер Буше, обаче потвърдиха пред медии, че именно комбинацията от букви, цифри и други символи е техният избор за име.

Впоследствие те обясниха какво точно са имали предвид, когато са избирали това странно наименование за детето си.

"X" е за неизвестната променлива, "?" пък е елфското изписване на съкращението Al, което означава изкуствен интелект, но също така носи и значението "любов" на няколко езика, включително на японски. А пък "А-12" е любимия самолет на двойката.

"Без оръжия, без защита, просто скорост. Страхотен е в битка, но не използва насилие", казва Граймс за любимото им летателно средство при обяснението за името на детето. И добавя, че "A" е свързвало и с любимата ѝ песен Archangel.

Въпреки че тя разкри една от загадките около името, остава въпросът как ще го наричат.

Освен това бебето, което е момченце, на първо време ще бъде с неутрален пол и ще го отглеждат по джендър неутрален начин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ