Напишете дума/думи за търсене

Следете цикъла си, за да заченете по-лесно

За да заченете, трябва да следите своята овулация и цикъл. Ето няколко съвета как да го направите

Първият ден от менструацията ви е “Ден 1” от цикъла. Овулацията протича 14 дни преди началото му. Най-голям е шансът от забременяване два или три дни преди овулацията до самия ден. Обичайното бяло течение се засилва, когато тя протича. Водете бележки за цикъла си, като записвате и всички тези неща. Някои експерти съветват да се прави секс само по време на овулацията, а други - възможно най-често, което е по-добър вариант за жените с нередовен цикъл.

Време ли е за тест за бременност? Със сигурност искате да знаете, че сте забременяла възможно най-скоро. Понякога искате да направите и тест, когато ви закъснява или се съмнявате, че вече сте заченала, защото се проявяват симптоми като гадене, подути гърди и силно желание за храна. Тестът ще даде отговор на въпросите ви и няма да е нужно да чакате цикъла си.

Кои пози са най-подходящи за зачеване? Сексът за зачеване може да се превърне в рутина и наслада. Макар и да няма най-подходяща позиция за зачеване, няма нищо лошо в това да разнообразите и да опитате нови неща. Някои теории предполагат, че сексът в “кучешка” поза или подобни, увеличават шансовете. Други пък дават като подходяща поза “мисионерската”.

Кога трябва да потърсите помощ за зачеване? Ако имате проблеми, не бива да се притеснявате. Най-подходящото време да потърсите помощ е след година неуспешни опити. Ако сте над 35 години, е възможно да ви трябват повече от 6 месеца, за да заченете. Често ситуацията може да има лесно решение. Жените страдащи от Синдром на поликистозни яйчници, могат да потърсят съвет от личния си лекар, за да може той да им помогне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ