Напишете дума/думи за търсене

Как да зарадваме децата за идващите празници

Наближават празници, които тази година ще отбележим с децата по един по-различен начин.

24 май - Денят на Славянската писменост и култура, ще премине без традиционните тържествени шествия за този светъл празник. Но как се прави онлайн манифестация? Как се слагат виртуални ленти Отличник? Ще трябва да сме изобретателни и иновативни в начините, по които ще почетем делото на Светите братя Кирил и Методий. Все пак без азбуката и онлайн комуникацията нямаше да я има в писмен вид на кирилица. Ето няколко идеи:

- направете с детето цветен вариант на кирилицата, като украсите всяка буква или я оприличите на предмет/животно и т.н.;

- запишете видео, в което детето пее песен или казва стихотворение за българската азбука и го споделете с роднини и приятели, за да събере овации;

- на по-големите може да предложите творческо писане на тема “Какво щеше да бъде, ако ги нямаше буквите”.

- организирайте предизвикателство със съученици или приятели онлайн, в което заедно да напишат история, като всяко изречение започва с поредна буква от азбуката и всеки участва с по 1 изречение. Накрая доста ще се посмеят на резултата.

На 1 юни - Международния ден на детето, ще се лишим от мащабни детски партита и фестивали. Може ли да го отпразнуваме запомнящо се у дома? Ето няколко идеи:

- кино-маратон с най-любимите ни детски филми;

- епична сладоледена фиеста;

- ден на настолните игри;

- семейно караоке с детски песни;

- предизвикателство “Мама и татко нямат право да казват НЕ” - не забравяйте да поставите правила и условия на играта, за да не се превърнете в заложници на децата.

Дори началото на лятната ваканция може да се превърне в повод за празнуване. И въпреки че тази учебна година ще приключи онлайн за всички ученици, радостната новина за децата е, че учебната година няма да бъде удължена, а това си е направо празник.

А какво е празник без подарък? Вижте предложенията за нестандартни образователни подаръци за деца, създадени от социално предприятие “Неща с душа” - тазгодишният победител в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change България.

Разгледайте техния онлайн магазин www.neshtasdusha.com/shop и подкрепете с вашата покупка двойната социална кауза на “Неща с душа”!

Подаръци за бъдещи или завършващи първокласници на цени, започващи от 20 лв.

ръкописни букви за проследяванепъзел “Карта на света”, пъзели от серията Жизнен цикъл, Пъзел Слънчева система, изучаване на дроби

Подаръци за деца в предучилищна възраст 5-7 години, които правят първи стъпки в писането и четенето, на цени, започващи от 16 лв.

печатни букви за проследяване, смятане до 10, елементи на буквите, настолен календар, криви за проследяване, думички УРА

Подаръци за деца на възраст 3-5 години на цени, започващи от 18 лв.

приказни пъзели, зъбни колела, пъзел “Горските обитатели”, мемори игри, последователности

Подаръци, подходящи за деца от 1 до 3 години на цени, започващи от 10 лв.

пъзел “Меченце”, персонализиран пъзел с име, сензорни торбички, магнитна азбука, кошничка за хладилник, двустранен пъзел “Маймунка”, пъзел “Пиленце”

Всички тези и още авторски образователни игри и материали на достъпни цени можете да откриете на сайта на социално предприятие “Неща с душа”: www.neshtasdusha.com/shop

С всяка покупка подкрепяте тяхната социална кауза!