Напишете дума/думи за търсене

Д-р Кунчев: До 60 процента от родителите искат детските градини да отворят

Доц. Ангел Кунчев

Тенденцията със заболяванията от COVID е сравнително благоприятна за отваряне на моловете и фитнесите, но това не трябва да успокоява и отпуска гражданите, заяви доц. д-р Ангел Кунчев пред бТВ. Мерките за безопасна работа са твърди там.

В осем точки са дадени указания как да работят моловете. Ефективността им за работа от 30 процента посещаемост не е много висока, но е все пак възможност за бизнеса, коментира доцентът.

До шейсет процента от родителите искат детските градини да отворят, каза Ангел Кунчев на въпрос ще заработят ли детските заведения.

Отварянето на градините ще е поетапно, в малки групи. Учителките са опитни и знаят как да контролират процеса на работа и игра с малките деца.

Ако дете е с установен коронавирус, въпросната детска градина ще спре работа за известно време. Епидемиологът на място преценява спазването на мерките.

Още в края на другата седмица ще дадем възможност на детските градини - поне притиснатите родители ще пуснат децата си там.

По друга тема: карантината от 14 дена при завръщащите се у нас е дълга, вероятно ще я съкратим, предстои да решим, каза доц. Кунчев.

Хората на първа линия видяха грозното лице на пандемията, обобщи още гостът в студиото.

Очаквайте подробности

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ