Напишете дума/думи за търсене

Родителите имат възможност да се възползват от детегледач по проекта "Родители в заетост"

Продължава проектът "Родители в заетост", припомнят от социалното министерство в информация за мерките, които продължават да действат и след края на извънредното положение. Информацията се публикува на сайта на министерството във Фейсбук.

От детегледачка по проекта могат да се възползват родители в отпуск по майчинство, на които им предстои да се върнат на работа, и децата им не са записани на ясла или детска градина; търсещи работа безработни родители, чиито деца не посещават ясла/градина; както и върнали се на работа многодетни родители със записани в детско заведение или училище деца, предаде БТА. 

Грижата за деца до 5 г., непосещаващи ясла или градина, може да се полага до осем часа. За деца до 12 г. на многодетни родители, които ходят в детски заведение или на училище, - до четири часа.

Родителите сами избират детегледача. Допустими са и техни безработни роднини. Детегледачите трябва да са в добро здравословно състояние, да нямат влязла в сила присъда за престъпления от общ характер, да не са поставени под запрещение, да нямат наложени забрани за изпълнение на професия и/или заемане на длъжността "Детегледач".

Кандидатстването става в Бюрата по труда. Повече информация може да се види на: https://www.az.government.bg/pages/roditeli-v-zaetost/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ