Напишете дума/думи за търсене

Детските градини във Велико Търново отварят на 26 май

Във Велико Търново всички детски градини и ясли ще отворят врати на 26 май – в първия работен ден след почивните 23, 24 и 25 май.

По разпореждане на кмета Даниел Панов, още от вторник на директорите е възложено да организират прилагане на всички необходими мерки за дезинфекция, изискани от Министерството на здравеопазването, информират от общината.

Най-малко четири пъти дневно ще бъдат дезинфекцирани всички помещения в сградите. Най-малко два пъти на ден ще бъдат почиствани играчките, а за които това е невъзможно, те няма да бъдат достъпни за децата. Ежедневно ще бъдат дезинфекцирани и детските площадки.

Макар детските градини и яслите да бъдат отворени, препоръчително е децата да си останат вкъщи, когато това е възможно.

Подновяването на посещенията може да стане само по желание на родителите и с изричното условие, че са запознати с организацията на работата и ще я спазват. Това ще става с подписване на декларация, която ще бъде публикувана на сайта на Община Велико Търново веднага, щом бъде изготвена от Министерството на образованието.

Децата, които са здрави и се чувстват добре, могат да посещават детските градини и ясли. Всяка сутрин здравословното им състояние ще се проверява от медицинския персонал. Ако детето е с температура или грипоподобни симптоми, то трябва да си остане вкъщи до пълното му оздравяване. За деца с хронични заболявания или специални образователни потребности е необходима предварителна консултация с линия лекар.

Всички директори на детски градини и ясли във Велико Търново ще получат инструкция за организация на работата, която следва да създадат.

Когато времето позволява, учебните занимания следва да се провеждат навън. При игрите навън ще се следи заедно да бъдат само децата от една група, тъй като е необходима физическа дистанция между различните групи.

Родителите няма да могат да влизат в помещенията на детските градини и яслите, за да нямат контакт с персонала.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ