Напишете дума/думи за търсене

Как да отбием детето, когато вече е голямо

Ако наистина искате и имате нужда да отбиете своето дете, започнете да поставяте граници над това къде и кога да го правите. Кажете на малчугана: "Кърмя те, само когато навън е тъмно", например

Ако се намирате в това положение, при което искате или ви се налага на всяка цена да спрете да кърмите своето вече пораснало бебе, кажете просто: "Ти вече си голямо момче/момиче и не мога да те кърмя повече. Можем да се гушкаме и да бъдем близки. Мама винаги ще е до теб, но трябва да знаеш, че вече е необходимо да се храниш самостоятелно."

Бъдете подготвена за сълзи, тръшкане и отказ. Но трябва да приемете всичко това твърдо, без да се отказвате от позицията си. Отбиването на бебето е много индивидуално при всяка жена. При едни се случва естествено, други спират да имат кърма, трети са притиснати от обстоятелствата и необходимостта да се върнат на работа. Ето защо няма как да се даде само един единствен съвет на тази тема.

За да достигнете до момента, в който принудително да откажете детето от гърдите си, вероятно сте в ситуация, в която или ви се налага да се върнете на работа и няма как да продължите, или просто малчуганът вече е наистина голям. В такъв случай храненето става все по-трудно, защото трябва да се съобразявате с всяка една ситуация.

Погледнато от чисто медицинска гледна точка, задължителното правило е да се кърми без прекъсване поне първите 4 месеца. Този период е необходим не само за изграждане на силна имунна система у вашето бебе, но и за самата вас. В гърдите ви протичат процеси на промяна, които е необходимо да бъдат завършени чрез отделяне на кърма. Така се избягват вътрешни страствания и болести, свързани с бюста.

И все пак изборът е изцяло ваш. Знайте, че отбиването е един естествен процес, през който бебето ви трябва да мине. Когато се случва, след като сте дали всичко необходимо през първите 4 до 6 месеца от живота, няма нищо, от което да се притеснявате или да изпитвате вина. Бъдете последователна и сигурна през този етап на промяна за вас и детето ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ