Напишете дума/думи за търсене

Ягодов чийзкейк с основа от претзели

Необходими продукти:

60 гр. мини претцели

10 с.л. краве масло

225 гр. крема сирене на стайна температура

180 гр. пудра захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

115 гр. заквасена сметана

240 мл. сладкарска сметана

480 мл. вода

170 гр. желатин ягода

455 гр. почистени и нарязани на тънки филийки ягоди

Начин на приготвяне:

Претцелите се натрошават в блендер, смесват се с разтопеното масло и се поставят на дъното на тава с махащи се стени. Блатът се пече за 10 минути на 180 градуса. Продуктите започват да се разбиват последователно в купа, докато сложите сладкарската сметана. Така получената смес се изсипва върху блата и се прибира в хладилник да стегне. 

В същото време на котлона се смесват желатинът, водата и ягодите до получаване на гъсто пюре с форма на желе. Изсипва се върху вече готовия чийзкейк и отново се прибира, докато стегне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ