Напишете дума/думи за търсене

Тайната на щастливия брак

Един човек изобщо нямал успех в създаването на семейство и това не се случвало само с него, било от поколение на поколение, в неговия род винаги имало скандали.

Майка му и баща му постоянно се карали и обвинявали един друг във всички семейни проблеми. Той израснал в атмосфера на скандали ,упреци и пълно нещастие. Когато вече станал голям решил: "При мен няма да бъде точно така. ще бъда щастлив и в моето семейство ще има мир и любов. Ще си намеря добра и мила жена и всичко ще бъде наред."

Той си намерил истински ангел, а не жена, но след година тя се превърнала в истинско чудовище. Вдома му имало постоянни скандали, както в детството му. "Ужасна жена", мислел си той. А тази жестока жена израснала само с майка си и баба си и като дете си мечтала да бъде щастлива и също искала голямо, щастливо и задружно семейство.

Когато се запознали преди години и започнали да излизат, тя си мислила че той е просто принц. Той имал толкова правилни цели.Той искал да има хубаво семейство. И тя решила да се омъжи за него, без да се замисля, когато той и предложил. А след година, само след година, когато се родило първото им дете, тя разбрала, че е направила грешка. Мъжът се оказал ужасен , правил всичко погрешно, не се грижел за нея.

В далечното село живеел мъдрец който решавал всякакви проблеми, за него разказвали чудеса. Дори най-нещастните семейства започвали да живеят щастливо. И ето, един прекрасен ден, мъжът казал на капризната си жена: "Хайде да отидем при този мъдрец, нека той ни подскаже какво да правим".

Те отново се скарали , но тя се съгласила . Пътят бил дълъг и двамата се изморили от пътуването, но накрая стигнали до дома на мъдреца. когато отишли при него, двамата си крещели един на друг: "Ти си виновна, че стана така - крещял умореният и раздразнен мъж . "Ти ме повлече с теб " - плакала жената. Мъдрецът, усмихвайки се мълчаливо , казал: "Елате да ви покажа нещо".

Той ги отвел в голяма стая, където имало кръгла, огромна маса. На нея стояли уморени, разтревожени хора. По средата на масата имало огромна тенджера с вкусна храна, хората държали в ръцете си лъжици с много дълги дръжки. Те достигали всеки път до храната, но не можели никак да я сложат в устата си. Те просто умирали от глад в стая с голямо количество вкусна храна. Това било страховито зрелище.

Младоженците разменили погледи и уплашено замълчали.
След това мъдрецът ги завел във втора стая , уж същата, но много различна от първата.Тя била със същите размери. Там също имало подобна маса със същите размери, по средата на която стояла тенджера с вкусна храна. Около масата седяли хранещи се младоженци, които се шегували и смеели. В ръцете им имало същите лъжици с дълги дръжки, но с тези лъжици се хранели един друг.

Младите съпрузи благодарили на мъдреца и си отишли вкъщи. Дълго време те ходели прегърнати. След като се прибрали вкъщи, минали три години. Те живеят в мир и съгласие. Имат две момчета и в дома им винаги има радост и любов. "А мъдрецът, ах , този мъдрец"- казват те. Той ни показа какъв е истинският смисъл на семейството. "

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ