Напишете дума/думи за търсене

Синът на Нора Караиванова прави дебюта си в клип още на 3 месеца (Видео)

Нора Караиванова със сина си Виктор

Преди година певицата Нора Караиванова роди най-големия си хит – сина си Виктор. И макар вече мъникът да е на годинка, той прави телевизионния си дебют, когато е едва на 3 месеца – в клипа към песента на талантливата си майка “Едно”. Тогава обаче още е рано феновете да видят готовото видео, затова то се появи в музикалните канали преди месец - дни преди рождения ден на Виктор.

“Това е клипът, който ми се е получил сигурно най-лесно. Идеята да го снимаме беше доста импулсивна”, разказва Караиванова. Парчето е написано преди около 4 години за възобновения конкурс “Златният Орфей”, но е било само като аудиофайл. Миналото лято ѝ се обажда режисьорът Георги Муков, който ѝ казва, че ще снима нещо в близост до Горна Оряховица, където тя била след раждането на сина си. Тогава на Нора ѝ предстои да пусне клип към песента си “Като океан”, но режисьорът ѝ предлага да заснемат видеото и към тази песен, а Нора да прецени кога да го пусне.

Моменти от клипа към песента “Едно”  
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Моменти от клипа към песента “Едно” СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

“Буквално за една седмица измислихме концепцията за видеото, организирахме се и така започнаха и снимките”, разказва с усмивка певицата. Част от клипа е снимана в залата на читалище “Напредък” в родния ѝ град Горна Оряховица, където Караиванова прави първите си стъпки на сцената. Затова певицата се вълнува дори по време на снимките, влизайки в помещението, пълно със спомени. И така готовото от миналото лято видео на песента се появи сега.

“Тогава Виктор беше на три месеца и го разкарвахме по разни полянки. Той доста стоически издържа. Още от малък е закърмен с това и по-скоро му е съдба да бъде на път и да присъства на такива събития”, казва Нора. Малкият вече проявява музикални наклонности и когато слуша музика, реагира. Една от песните, на които истински се забавлява, е именно парчето “Едно”.

“Всеки път, когато му я пусна, той се усмихва и започва да танцува чисто по бебешки”, казва гордата майка и уточнява, че това си е неговата песен. Нора също я харесва много и разказва, че това е първата песен, която пише като текст и не е свързана с любов. “Едно” е за приятелството, за това, че когато си сам, е много по-трудно. Песента е записана в студиото на неин голям приятел – Емо Бояджиев, през чието студио са минали всички големи имена на българската музика. В началото на годината той си отива от този свят, а Нора пише специално посвещение за него в края на клипа си.

Покрай заснемането на видето срещнали само една трудност - почти

до последно

издирвали старо

“Жигули”

и намерили случайно непосредствено преди снимките. Нора закарала своя автомобил на ремонт в сервиз, а там се оказало, че собственикът има точно колата, която им трябва.

“Беше любов от пръв поглед”, казва Нора и веднага взела колата за снимките. След излизането на клипа собственикът се обадил, тъй като, гледайки видеото заедно със свои приятели, забелязал, че по калника има ръжда. Малко го било яд, че се виждат белезите на времето по жугилито. За Нора обаче точно това бил чарът на колата – да не е много напудрена, да е с оригиналната тапицерия и да изглежда възможно най-автентично. За подкарването ѝ певицата минала през обучение – с тръгване и спиране на място, защото шофирането на такава автомобилна реликва си има своите тънкости. И се справила, а в клипа също личи.

Покрай майчинството и покрай грижите за малкия Виктор обаче Нора нямала време и вдъхновение да пише нови песни.

“Не обичам да се разпокъсвам на много места. Не съм от хората, които работят на всички фронтове еднакво добре.

За мен е по-важно да се съсредоточа само в една посока и знам, че по този начин си върша най-добре работата”, казва тя. Затова работата ѝ е пострадала малко за сметка на родителството заради

първоначалния стрес

дали ще бъде

добра майка,

ще се справи ли с това, което ѝ предстои. След раждането пък дошли мислите за това как да подреди живота и ангажиментите си.

В грижите за бебето ѝ помагат родителите и приятелите. Но пък Виктор е и много кротък, не създава грижи и проблеми. В момента се опитва да прохожда, пълзи и е по-активен, затова майка му и близките са нащрек. Но е спокойно и добро дете.

“Не е от ревливите. Не съм имала кой знае какви кризисни моменти. От тази гледна точка съм доста облагодетелствана. Много често излизаме с приятели и с него и когато приятелите видят, че е много спокоен и не му се чува гласът, казват, че

това е бебе “еднорог”

– от онези, които са

голяма рядкост”,

казва с усмивка младата майка. Нейни приятели гледали Виктор и си говорели помежду си: “Ти виждал ли си такова бебе, защото аз само съм чувал, че има такива”.

През бременността също не създавал ядове на майка си. Тя почти не усетила, че е в различно състояние от нормалното и работила до последно. Единствено ѝ натежало коремчето накрая и се появили подувания в краката.

“Доста добре се разбрахме още в началото. Аз му казах: Виж какво сега, няма да ме тормозиш, защото после, като се родиш, аз ще те тормозя”, казва през смях Нора. За съобщаването на новината не подготвяла големи изненади, просто казала, че е бременна. Нора не обича помпозностите.

Певицата все още пази пъпчето на Виктор и не знае къде да го хвърли, но почти сигурна е, че няма да бъде на сцената. Според нея е неизбежно синът ѝ да поеме по нейния път, защото отсега проявява интерес към музиката, но би предпочела да е по-отворен към различни неща и сам да избере с какво иска да се занимава. Тя ще го подкрепи в избора му, какъвто и да е той.

Голямата сцена обаче е отредена първо за Нора, тъй като от Варненската опера я поканили да се включи в мюзикъла “Чикаго”. Тя отново ще влезе в образа на Мама Мортън, който е играла вече на софийска сцена.

“Много се вълнувам, отдавна трябваше да започнем да играем, но поради тази обстановка представленията се отложиха”, съобщава певицата. Софийската публика ще може да се наслади също на спектакъла на 29 юли зад НДК - Платформа А6.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ