Напишете дума/думи за търсене

Водещата Поли Гергушева реши - таз година люлка, догодина - булка

Поли Гергушева в студиото на предаването Cool...T
СНИМКИ: БИ ТИ ВИ И ЛИЧЕН АРХИВ

Лицето на Cool…T по Би Ти Ви се чувства късметлийка, защото има спокойна бременност

Съвсем скоро водещата на Cool…T по Би Ти Ви Поли Гергушева ще смени репортерския микрофон с биберон и залъгалка, а интервютата с най-големите звезди от българския и световния шоубизнес ще бледнеят пред най-щастливата среща – тази с детето ѝ. Тя очаква първата си рожба през есента, а новината обяви лично от ефира на телевизията.

“Имам една добра новина. От септември няма да ме виждат зрителите на Би Ти Ви, защото излизам по майчинство”, каза наскоро Гергушева в ефира на предаването “Тази събота и неделя”. Тя наследи воденето на Cool…T от Петя Дикова, която също излезе в отпуск по майчинство, за да се грижи за сина си Александър, а сега е бременна за втори път.

Поли избира да съобщи на годеника си Борис, че ще стават родители, без грандиозни изненади.

“Съобщаването на новината беше спонтанно и необмислено. Посмяхме се и се порадвахме на резултата. Чувстваме се прекрасно, пълни с енергия и удовлетворение от това, което предстои. Казвам удовлетворение неслучайно, защото да имаме дете, за нас беше дълго чакано. Сега, когато предстои, двамата с таткото сме много спокойни и щастливи”, казва Гергушева. Хубавата новина е съпроводена и с налагането на извънредната обстановка в страната, причинена от коронавирусната пандемия. Поли обаче не се притеснявала от вируса и била спокойна, тъй като Би Ти Ви въвежда мерките за безопасност още през февруари.

“Затова и

съвсем спокойно

работих до петия

месец на

бременността

Оттеглих се от екрана в началото на юли и съм благодарна на Би Ти Ви и моите преки ръководители, че поставят здравето ни на първо място, особено в сегашната ситуация на пандемия. Работата ни е такава, че всеки ден се срещаме с изключително много хора и рискът за нас е много по-голям, отколкото за други професии. Това, от което се страхувам и досега, е да не се разболеят близките ми”, казва тв водещата. Като част от извънредните мерки в телевизията бе преустановяването на снимките на нови издания на някои от предаванията, сред тях бе и Cool...T. Но пък зрителите гледаха записите на някои от най-интересните срещи, а Поли работи с колегите си в репортерски график на смени към “bTV Новините”. 

“Бяхме разпределени на екипи, които не се засичаха помежду си, и имахме достатъчно време в домашна карантина след работна седмица”, казва тя. Състоянието ѝ също позволява да си върши работата, защото за разлика от много бременни жени Гергушева нямала неприятните симптоми на първите месеци. Затова се чувства късметлийка и признава, че нито веднъж не ѝ е прилошало, не е изпитвала дискомфорт и се надява бременността ѝ да остане спокойна чак до появата на бебето. Единственото “неразположение”, което забелязала, бил засиленият апетит.

“Първите 3-4 месеца апетитът ми беше огромен,

събуждах се дори

през нощта

изключително гладна

и не можех да заспя, ако не хапна. Но не съм имала необичайни желания. Дори мисля, че това е някакъв мит. При мен се увеличи апетитът към месо, а интересът към сладко изчезна мигновено. Спомням си, че около три месеца не бях вкусвала абсолютно нищо сладко, което, естествено, е чудесно. Според мен вкусът се променя според това какъв недостиг има организмът, мисля, че е вид наваксване. Сега нещата са отново нормални, нямам чак такъв апетит като в началото и вече ми се хапва всичко. Качила съм около 4 килограма от началото на бременността”, разказва Поли. 

Поли Гергушева и годеникът й Борис очакват първото си дете през есента.
Поли Гергушева и годеникът й Борис очакват първото си дете през есента.

Сега, когато е в почивка от работното си всекидневие, залага на дългите разходки всеки ден. Тренировките във фитнеса са заменени от йога за бременни, а репортерските задължения са отстъпили място и време на онлайн лекции за бъдещи родители, които са ѝ изключително полезни и ѝ помагат да се чувства по-уверена и подготвена за това, което ѝ предстои. Обичайният ѝ ритъм обаче не се е променил толкова заради бременността, колкото заради коронавируса. Пътуванията с приятели отпаднали, но “сега приоритетите са други и приключенията минават на заден план поне временно”. Изолацията всъщност им помогнала за това пътуванията да не им липсват чак толкова. Не им е проблем и отлагането на сватбата, която планираха за това лято в село Тюленово.

“Още през март взехме решението да отложим сватбата си за догодина през август. Нищо не налага в условията на пандемия да рискуваме здравето си и това на нашите близки, особено сега, когато очакваме дете. Държим да станем семейство по начина, по който и двамата сме си го представяли, а не в ситуация на компромис. Не искаме да запомним този ден с носене на маски и хора, които не смеят да се прегърнат. Затова преценихме, че това е най-правилното решение. Ако двама души са решили да бъдат заедно, да бъдат семейство, няма никакво значение дали ще се врекат във вярност днес, след 3 месеца, или след година. Празненството няма да избяга. А и отменяйки едно хубаво събитие, не знаехме, че сега ще чакаме с нетърпение друго”, разказва Гергушева. 

Бъдещите родители

вече знаят пола на

бебето,

но не искат да го издават. Вече обмислят и име на новия член на семейството. “Ще кажем на кое сме се спрели, когато бебето се роди”, обяснява бъдещата майка. 

Поли вече позира с наедряло коремче.
Поли вече позира с наедряло коремче.

А дотогава предстоят промени и в предаването Cool...T. През лятото феновете му ще гледат най-доброто от изданията, които Поли Гергушева води, а от есента със сигурност предстоят изненади. Все пак и двете титулярки - тя и Петя Дикова, са в майчинство.

“Вярвам, че предаването Cool...T ще продължи да се развива и да надгражда позитивните идеи и рубрики, които с целия екип наложихме през последните години. То е неизменна част от програмата на Би Ти Ви, а Петя (Дикова), Емо (Дилчев - покойният продуцент на предаването - б.а.), аз и всички, които са работили за Cool...T, сме дали всичко от себе си, за да правим различно по рода си предаване, което зрителите на Би Ти Ви да гледат с удоволствие”, казва водещата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ