Напишете дума/думи за търсене

Какви са причините за спонтанен аборт в ранна бременност?

Вагиналното кървене или зацапване обикновено е първият признак на помятане. Въпреки това, имайте предвид, че 1 от 4 бременни жени има кървене или зацапване в ранна бременност и повечето от тези бременности не завършват със спонтанен аборт.

Болките в корема също са симптом. Обикновено тзапочват, след като имате някакво кървене. Може да се чувства като постоянна болка, такава от типа на контракциите, както и тъпа или остра. Може да чувствате също болка ниско в кръста или напрежение в таза.

Ако имате както кървене, така и болка, шансовете вашата бременност да продължи са по-малки. Важно е да се знае, че в ранна бременност вагиналното кървене, зацапване или болка за също знак за извънматочна или гроздовидна бременност.

Някои симптоми на помятане се забелязват по време на редовните прегледи, когато докторът може да чуе сърцето на бебето или да забележи, че матката не расте, както трябва. Ако докторът заподозре, че може да пометнете, ще назначи ултразвук, за да види какво се случва с матката и вероятно ще направи кръвен тест.

Рискови фактори:

Възраст

Предишен спонтанен аборт

Тютюнопушене

Алкохол

Висока температура

Видове аборт:

Заплашващ аборт - кървене, без други знаци за проблем, запазена бременност

Прогредиентен аборт - аборт не може да се избегне - има отворен цервикален канал и кървене

Инкомплетен - част от бременността е изхвърлена, но нещо остава няй-често плодът е изхвърлен, но чати от плацентата са задържани

Кoмплетен аборт - цялата бременносте изхвърлена. Матката е празна и цервикалният канал е затворен

Септичен аборт - аборт, при който е инфектирана матката - най-често при криминалните аборти. Симптомите са температура, треска, отпадналост, кървене

Задържан аборт (миссед) - данни за мъртъв / увреден плод, но задържан в матката

Хабитуален абоерт - повтарящ се аборт

Аборт поради цервикална недостатъчност - късни аборти във втори триместър на бременността, при които има слабост на маточната шийка, водеща до отваряне на цервикалния канал без маточни контракции.

Диагноза:

Диагнозата се поставя въз основа на симптомите на пациентката, данните от гинекологичния преглед и ултразвуковото изследване. Преценява се големината на бременността, отговаря ли на срока според последната менструация, има ли сърдечни пулсации на ембриона.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ