Напишете дума/думи за търсене

5 причини да пиете чай от джинджифил, когато сте бременна

Ако сте от дамите, които обичат да пийват чай от джинджифил или го прибавяте към храната си, то следващите редове ще ви бъдат особено полезни.

Дори и да не сте сред тях обаче, може да промените мнението си, след като видите кои са 10-те ползи от приема на джинджифил по време на бременност.

1. Подобрява кръвоoбращението
Джинджифилът подобрява циркулацията на кръвта в тялото ви, което означава, че това рефлектира положително и на бебето в утробата ви.

2. Нормализира нивото на холестерол в организма
Той контролира нивото на холестерол и редуцира риска от високо такова през цялата ви бременност.

3. Облекчава сутрешното гадене
Джинджифилът облекчава симптомите на сутрешно гадене и позивите за повръщане. Той ще облекчи отпадналостта и ще ви даде енергия. Хубаво е да го консумирате или със закуската си - като добавка в зелено смути, или заедно с вечерното хранене.

4. Помага за облекчаване на синдрома на раздразнените черва

Синдромът на раздразнените черва може да напомня по-често за себе си по време на бременност. Ако страдате от него, опитайте с чай от джинджифил. Той може да направи чудеса с вашата храносмилателна система и да облекчи неразположенията ви, които обикновено през бременността се обострят.

5. Помага в абсорбцията на хранителни вещества

Когато сте бременна, нуждите на тялото ви от хранителни вещества се променят. Имате нужда от малко повече от всичко по време на бременността. Джинджифилът може да помогне на тялото ви да абсорбира хранителните вещества от вашето меню по-добре. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ