Напишете дума/думи за търсене

Джинджифил и много вода при сутрешно гадене в начална бременност

За съжаление лекарите все още не са стигнали до единодушен отговор на въпроса, какво отключва сутрешното гадене.

Но за сметка на това не липсват предположения. Възможна причина могат да са промените, които настъпват в тялото на родилката. Благодарение на бушуващите хормони, най-вече на нивото на естроген и прогестерон, и повишеното слюнчоотделяне - се отделят газове и стомашни сокове, които пък предизвикат самото гадене.

От друга страна сутрешното гадене се обяснява като защитна реакция на организма. Симптомът се проявява при мирис или вкус на храна, която може да съдържа някакви вредни за плода вещества. Тъй като бебето все още не е достатъчно голямо, за да се предпази само, майчиният организъм поема тази задача и отхвърля продукти, които могат да му навредят. Разбира се, това са само хипотетични предположения, но пък за сметка на това - много логични.

Ако сте от бременните, които страдат от сутрешно гадене, пийте много вода, тъй като тя поддържа тялото хидратирано и подобрява храносмилането. Водата в нейната естествена форма е незаменима. Опитайте да пиете много вода, особено, ако повръщате често, за да задържате съществените соли и минерали в тялото си. Трябва да пиете най-малко 8 чаши вода на ден, за да се предпазите от дехидратиране и да подобрите храносмилането.

Друг помощник ще ви бъде джинджифилът

Той е един от най-ефективните природни средства срещу повръщане по време на бременност. Миризмата и вкусът на джинджифил помага за намаляване на усещането за гадене и повръщане. Той действа добре на храносмилателната система като намалява на киселинността в стомаха.

Може да приемате джинджифил под формата на капсула.

Дъвчете джинджифилови бонбони или яжте сурово парче джинджифил.

Добавете сок от джинджифил към една чаена лъжичка мед и я изпийте рано сутринта.

Направете чай от джинджифил като сложите настърган джинджифил в чаша вряща вода. Изчакайте 5 минути, прецедете и след като изстине, добавете мед към нея. Пийте една до две чаши чай сутрин.

Домашно направените джинджифилови бисквитки са чудесни за закуска при гадене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ