Напишете дума/думи за търсене

Накъде с децата 26-29 ноември

Ето къде може да заведете децата в края на тази седмица.

26 ноември, четвъртък, 15-17 часа Столична библиотека

"Пипи тържество"

Всички деца харесват Пипи Дългото чорапче. Какво по-хубаво от това да влязат в ролята на героите от книгата? Столична библиотека кани малчуганите на "Пипи Тържество", за да отпразнуват 75 години от първото издание на книгата. В програмата са предвидени музикални изпълнения, етюди с участието на актьори и аниматори, състезания за редене на пъзел от илюстрации по книгата, както и конкурс за грим и прическа. Най-добрите имитатори на Пипи, Том и Аника ще получат специални подаръци.

За да осигурите място, напишете коментар по събитието във фейсбук.

27 ноември, петък, 18,30-19,30 ч

Повече за пчелите и колко важни са те

Децата над 7-годишна възраст могат да се включат в онлайн обучението по приказката "Загубената пчела". Те ще могат да направят собствени костюми, ще влязат в ролята на героите и да преживеят техните емоции. На финала ще се обсъди трудът на пчелите и колко важни са те за природата. Накрая участниците ще могат да направят виртуално посещение на изложбата "Пътят на трапезата" в Националния етнографски музей.

Участието е безплатно, но е необходима допълнителна регистрация.

28 ноември, събота, 11 часа, Кино "Влайкова"

"Алиса в страната на джаза"

Класическият текст "Алиса в страната на чудесата" започва нов живот. Малката Алиса се среща с инструментите, различните стилове на джаза и попада в съвсем различен за нея свят. Кино "Влайкова" кани всички деца да се запознаят с театъра и музиката едновременно. Заведете малчуганите на детския концерт "Алиса в страната на джаза". Те ще могат да научат нови интересни факти за произхода на инструментите, да се докоснат до джаз пеенето, както и да се снимат с героите на сцената.

Необходимо е предварително записване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ