Напишете дума/думи за търсене

Как да си направим джинджифилова къщичка за Коледа

Приготвянето на джинджифиловата къщичка не изисква да сте майстор сладкар, особено ако използвате предварително готова основа. Разбира се, може и сами да изпечете основите, но процесът отнема доста повече време и усилия.

Можете за улеснение да се спрете на готов пакет за коледна къщичка с медени бисквити с джинджифил в съответните форми, така че да построите къщичката.

Преди да започнете сглобяването й, изберете основата. Това може да е достатъчно широка плоска чиния или плато, дървена дъска, тава за печене, а може и да е обикновено парче дебел картон, увито в алуминиево фолио. Основата трябва да е достатъчно стабилна, така че да можете лесно да преместите къщичката.

Използвайте пош (или плик с отрязан връх) за нанасянето на айсинга. Нанесете две дебели линии айсинг под формата на L върху основата с дължината на стените на къщата. Поставете две от стените допрени под ъгъл една до друга и ги притиснете добре към основата. Залепете вътрешния ъгъл с айсинг. Повторете с останалите две стени.

Нанесете плътно айсинг по горните ръбове на стените – навсякъде, където ще се допира покрива. Внимателно първото парче от покрива, изчакайте малко да се залепи, след което поставете и второто парче. Изчакайте няколко минути, като придържате двете парчета с ръка. Накрая запълнете дупката между двете парчета с айсинг. За да прилепите украсата, нанасяйте достатъчно количество от айсинга върху елемента от украсата и натиснете внимателно върху къщичката, докато залепне добре.

Какво да използвате за украса на джинджифиловата къщичка?

Шарени бонбони

Маршмелоу

Пудра захар или кокосови стърготини 

Шоколадови бонбони от бял и кафяв шоколад

Парчета шоколад

Карамелизирани ядки (бадеми, лешници, орехи);

Вафлички

Солети

Мини гевречета

Коледни бастунчета

Коледни сладки и курабии в различни форми 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ