Напишете дума/думи за търсене

Бебетата 2020 в болницата в Горна Оряховица с близо 50 повече

Акушерка изми ритуално ръцете на шефа на родилно - д-р Михаил Милатович

Общо 22 бебета са се родили от началото на 2021 година в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. За 2020 г. новородените са 320, от които 3 двойки близнаци. За сравнение – през предходната 2019 г. ражданията бяха 272. Цифрите бяха оповестени на празника за Бабинден.

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов уважиха екипа на местното АГ отделение за Деня на родилната помощ. Заради наложените противоепидемични мерки, тази година честването на празника не беше в отделението, а в зала на първия етаж в здравното заведение, предадоха от общината. Както традицията повелява имаше ритуално измиване на ръцете на началника на АГ отделението д-р Михаил Милатович. Водосвет за здравето на всички отслужи архиерейският наместник отец Антоний.

За прадника си лекари и акушерки получиха цветя и подаръци. Дар имаше и за бебето, което предстоеше да се роди в следобедните часове, както и цветя и поздравителен адрес за майката.

Инж. Добрев и  Димитър Николов пожелаха на екипа на АГО все така с грижа и отдаденост да върши работата си и да помага на още много здрави бебета да се родят.

"Радостно е, че въпреки тежката отминала година, много бебета проплакаха в нашата болница. Надявам се тази тенденция да се запази и през 2021 г. да се увеличи броят на ражданията. В края на годината получихме финансиране за ремонт на покрива, а живот и здраве напролет – и за цялостен ремонт на Детско отделение. Така че продължаваме да инвестираме в МБАЛ и нейната материална база. III-ти етаж ще бъде реконструиран, надявам се годината да е по-добра от предходната и плановете ни за подобрения да се случат. Имаме разговори със здравния министър, смятам, че нашата болница ще бъде приоритетна за здравеопазването в България. 2021 г. ще е много важна като цяло за модернизацията на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, каза на медиците кметът.

Всеки, който дава и пръв прегръща живот, е целунат от Господ. Неслучайно всички ние сме ви благодарни и ви наричаме белите ангели. МБАЛ „Св. Иван Рилски“ от кауза на общинското ръководство и на здравното заведение, вече е кауза на всеки един гражданин на нашата община и на съседните общини. От разговора, който миналата седмица имахме със здравния министър проф. Костадин Ангелов, се убедих, че общинските болници не са в периферията, а ще бъдат сериозен ангажимент на правителството и държавата", каза председателят на Общинския съвет.

"Изминалата година беше изключително трудна за всички нас, наложи се да организираме работата си съобразно пандемията. Дейността на всички отделения пострада. През нашата болница преминаха близо 700 пациенти с COVID инфекция, много от колегите също я преболедуваха. Въпреки това едно от малкото отделения, които постигнаха ръст в дейността си – и като брой раждания, и като цялостен обем, е АГО. Всичко това се дължи на големия професионализъм на колегите, на техния опит, на уменията им, на обичта към професията. Това означава, че към това отделение има изградено доверие от страна на пациентите не само от нашата община", каза и управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов.

Благодарност към работата на колегите си и на гостите изрази и д-р Михаил Милатович.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ