Напишете дума/думи за търсене

Защо имам топли вълни през бременността?

Абсолютно нормално е да имате горещи вълни по време на бременност. Затова, ако страдате от подобно неразположение, не се тревожете.

В тялото на бъдещата майка хормоните препускат като на увесително влакче в лунапарк. Наред с горещите вълни, това може да доведе и до чести и безпричинни промени в настроението. Горко им на близките! Повече от една трета от жените имат горещи вълни по време на бременност, често дори след раждане.

Редовните колебания в нивата на хормоните, особено спада в естрогена, както и промяната в работата на метаболизма по време на бременност, могат да предизвикат прилив на топлина, който да ви накара да се потите нощем или да заплачете без причина.

Горещите вълни по време на бременност обикновено засягат главата, шията и гърдите и могат да продължат от секунди до минути. По-чести са през втория и третия триместър и могат да продължат след раждането на вашето бебе. Това е така, защото хормоните ви остават "объркани" известно време след раждането.

Важно е да разпознаете кога имате температура, а не само гореща вълна, защото треската може да сигнализира за инфекция, а високата температура може да бъде опасна по време на бременност. Ключовата разлика е, че треските повишават телесната температура, но горещите вълни не. Ако температурата ви е над 37,5, обадете се на своя лекар.

Как да облекчите топлите вълни:

Не се обличайте прекалено дебело, ако не е необходимо.

Проветрявайте често.

Пийте повече вода и по-малко чайове.

 

И помнете - горещите вълни ще преминат, както и всяко друго неразположение, причинено от бременността. Това е само период.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ