Напишете дума/думи за търсене

Зеленчуков пай с броколи и картофи

Необходими продукти:

За тестото:

300 гр. брашно

125 гр. студено масло

2 с.л. вода

1/2 ч.л. сол

1 разбито яйце

За плънката:

500 гр. броколи

500 гр. картофи

2 моркова

250 гр. кашкавал

1/2 връзка магданоз

3 яйца

200 гр. кисело мляко

сол

черен пипер

чубрица

Начин на приготвяне:

Приготвяте тестото, като пресеете брашното в купа. Нарязвате маслото на кубчета и го стривате с брашното с пръсти, докато сместа стане еднородна и заприлича на ситни трохи от хляб. По средата правите кладенче и в него сипвате яйцето. Размесвате и сипвате водата. Омесете тестото и го оформете на топка. Сложете в хладилник за около 30 мин.

Обелете морковите и картофите и ги нарежете на кубчета. Сложете да варите в гореща подсолена вода до омекване. Отцедете. Накъсайте броколито и също сварете в гореща подсолена вода за 3 - 4 мин.

Отцедете и смесете с картофите и морковите. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица. Разточете тестото и покрийте дъното и стените на форма за пай. Сипете зеленчуците вътре и поръсете с нарязан на ситно магданоз и настърган кашкавал. Разбийте яйцата с млякото и залейте пая равномерно. Кашкавалът се поръсва под заливката, за да не стане хрупкав при печенето, а да остане еластичен. Печете в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ