Напишете дума/думи за търсене

Дайте силен старт на детето си, научете го на дигитална грамотност

Схващането, че технологиите и „висенето пред екрана“ само и единствено могат да навредят на развитието на децата, остаря (за щастие). Това не значи, че денонощното стоене пред монитор трябва да се насърчава, но и ти самият четеш това на телефона или компютъра си, нали? Малчуганите могат само с няколко докосвания на екрана да задминат родителите си, защото дигиталните умения за тях са интуитивни. Представи си колко повече неща може да усвои едно дете спрямо някоhf, който тепърва трябва да придобие дигиталната си грамотност.

SoftUni Kids се стреми да се възползва от тази вродена дигитална грамотност и да даде начален старт към бъдещи по-задълбочени компютърни знания и да подготви учениците за професиите на бъдещето. Инициативата предлага обучения по програмиране, роботика и електроника и дизайн и анимация, като програмата е изготвена така, че да въведе малчуганите по възможно най-интересен и ангажиращ начин.

Защо да научим детето си на дигиталната азбука?

Би било неразумно да кажем, че щом едно дете е учило програмиране в ранна възраст, то непременно ще стане програмист. Това зависи изцяло от него и пътя му на развитие. Но няма как да отречем, че всяко знание допринася много за общата култура, логическото мислене и интересите на всеки един човек. Дори да не се занимава с програмиране, това дете ще има предимството да разбира основната структура на определени технологии, логиката, с която работят, и съответно да борави с тях по-лесно, независимо в коя сфера реши да се развива (защото технологиите няма да изчезнат).

SoftUni Kids е институция, която комбинира ранното образование с дигитални знания и умения, които са все по-актуални и необходими. Както азбуката е фундаменталното знание, което ни позволява да четем и пишем, така и основните технологични познания ни помагат да се развиваме в преобладаващо дигитализирания свят, в който живеем.

Бъдете част от дигиталната революция

Голяма част от живота ни вече е онлайн и ние всички сме зависими от лаптопите, телефоните и таблетите си. Това има както позитивни, така и негативни страни, но харесва ли ни или не, остава факт, който трябва да приемем и към който да се адаптираме. В края на XVIII век обществото навлиза в индустриалната революция, която изцяло променя структурата му. В момента сме свидетели на следващата революция – дигиталната и може много ясно да видим промените, които настъпват в ежедневието ни (катализирани от пандемичната обстановка).

По тази причина SoftUni Kids има за цел да запознае най-малките с дигиталната азбука, за да могат на по-зряла възраст да имат широк избор за кариерното развитие. Една от най-популярните професии в момента остава програмирането и развиването на алгоритмично мислене и математическа логика у едно дете, може да се окаже изключително ценно за неговото бъдеще. Разбира се, програмиране е доста обширен термин и видовете програмисти са много, но е важно да знаем, че основата им е една и съща. Всички, които създават изкуствен интелект, уебсайтове, приложения и роботи, са започнали с дигиталната азбука.

Знанията са винаги полезни

Познанията на тази дигитална азбука може да бъдат полезни не само в програмирането. Професионалният ни живот бе превзет от технологиите през последната година и това показа колко малко знаем за основни неща, което доведе до безброй комични ситуации като котешки филтри в професионални Zoom срещи, неуспешно заглушени микрофони и неправилно пуснати камери. Звучи елементарно, но такива грешки не се допускат от тези, които интуитивно работят с технологиите и са закърмени тях.

Друго направление, което е пряко свързано с дигиталния маркетинг, е графичният дизайн. Непрекъснато сме изложени на най-различни визуални елементи, които изграждат онлайн средата ни. Текстът, който четете, снимките около него, навигацията на уебсайта, бутоните на телефона ви, всичко това е плод на дизайнерите. Познайте коя азбука използват и те?

Силен старт

SoftUni Kids цели да подготви следващите поколения като им даде нужните знания, като ги запознае с дигиталната азбука и им връчи инструментите, необходими да навлязат в професията, която те самите изберат. Курсовете са разделени на три основни направления, от които има пълна свобода да избира – програмиране, роботика и електроника и дизайн и анимация. Курсовете са подходящи за всички малчугани между 7 и 12 години и може да разгледате всички предстоящи такива тук.

Дайте силен старт на детето си, развийте дигиталния му потенциал, въображението и знания, които за жалост все още не са стандарт за образователната ни система. Бъдете част от дигиталната революция, за да бъдат и те!