Напишете дума/думи за търсене

Пухкав бананов кейк

Необходими продукти:

4 яйца

1 ч.ч. захар

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. олио

2 ванилии

1 щипка сода

1 пакетче бакпулвер

2 ябълки

1 банан

Начин на приготвяне:

Разбиваме захарта заедно с яйцата до пухкава смес. Добавяме брашното с разбъркания в него бакпулвер. Разбиваме добре. Слагаме олиото, содата и ванилията и отново разбъркваме. Най-накрая слагаме рендосаните ябълки и много ситно нарязан 1 средно голям банан. Омесваме отново.

Печем 20 минути на фурна, загрята само отдолу на 180 градуса. След това включваме фурната отгоре на същата температура и печем още около 30 минути или до готовност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ