Напишете дума/думи за търсене

Какво се слага на трапезата за Великден?

Трапезата, украсата по нея, както и всички ястия трябва да се приготвят с много любов.

Великденските обредни хлябове са изключително важни за трапезата. Те се приготвят на велика събота. Всеки ги прави с различни форми, но повърхността им е украсена със символи като кръстове, великденски яйца или стафиди.

Салатите на Великденската маса също са много важен акцент. През пролетта е пълно със свежи видове по пазарите. Можете да намерите хрупкави марули, пресен чесън, пресен лук и репички. С тези продукти лесно ще приготвите класическата зелена салата. Не забравайте да сложите и варено яйце в нея. 

Основното ястие е печено агнешко месо. Това е така, защото в деня на Възкресението на Исус в жертва е било пренесено агне. Ако обаче вие не сте любители на агнешко, може да приготвите и печено прасенце, свинско месо, приготвено по ваш избор или заешко.

За десерт обикновенно се приготвят сладки с различни форми, както и цветни декорации. Също така и много различни сладкиши. Ние ви представяме рецепта за един такъв.

Сладкиш с орехи и маслена глазура

Необходими продукти:

4 яйца

1 и 1/2 ч.ч. захар

2 ч.ч. брашно

2 с.л. какао

4 с.л. вода

1 ч.ч. нарязани орехи

2 ванилии на прах.

За глазурата:

1 пакетче масло

1 яйце

1 ванилия

орехи и пудра захар на вкус

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта, прибавете разбитото с водата какао, брашното, орехите и ванилийките. Изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена тава и печете за около 30 минути.

Докато чакате да изстине направете глазурата. Разбийте маслото с пудрата захар и яйцето, добавете ванилията. Ако не искате да ползвате суровото яйце, просто го заменете с малко вода или лимонов сок. Намажете сладкиша с глазурата и отгоре украсете с орехи.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ