Напишете дума/думи за търсене

Тази билка намалява засиленото окосмяване през бременността

Бременността действа като истинска хормонална бомба на организма ни. А най-интересното е, че изобщо не можем и да предполагаме на коя посока ще "избухне".

При някои бъдещи майки се наблюдава прекомерно окосмяване - особено в областта на корема. При други пък - точно обратното. Тънките и тъмни косъмчета се появяват по корема, челюстта, брадичката, над горната устна и дори около ареолите на гърдите. Същите хормони, които са отговорни за страхотния вид на косата през бременността, са и причината за това допълнително нежелано окосмяване по необичайни места от тялото.

Не се опитвайте да ги премахнете с кола маска, депилатоарен крем или пък епилатор, особено космите в зоната на гърдите, тъй като кожата е силно чувствителна. Най-доброто, което можете да направите е просто да потърпите, докато след раждането хормоните ви да се нормализират. Има ли обаче все пак природен начин, по който да подобрите нещата?

Турски учен прави изненадващо откритие, че джодженът е в състояние да реши проблема на жените, страдащи от прекалено окосмяване. От една страна чаят от билката повишава синтеза на естрадиола, фоликуко-стимулиращия и лутеинизиращия хормони, а от друга - намалява нивото на свободния тестостерон. Именно той в "виновен" за окосмяването от мъжки тип при жените, както и на други симптоми на хормонален дисбаланс като акне в зряла възраст и андрогенен косопад. Схемата за прием на чая е следната: 5 гр. джоджен се заливат с 250 мл. гореща вода два пъти на ден. Запарката се пие сутрин и вечер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ