Напишете дума/думи за търсене

Соленки със сусам и розмарин

Необходими продукти:

150 гр. масло

150 гр. брашно

1 жълтък

150 гр. извара

1 с.л. сусам

1 щипка къри

1 щипка чесън на прах

розмарин

Начин на приготвяне:

В дълбока купа изсипете брашното и изварата. Добавете маслото, жълтъка, чесъна на прах и кърито и с тези продукти омесете тесто. Върху равна повърхоност поръсете брашно и разточете тестото. С помощта на форми за сладки отрежете кръгчета, поръсете ги със сусам и ги поставете в намазнена тавичка. Печете 20 минути на 200 градуса, докато соленките придобият апетитен златист цвят. Оставете да се охладят и по желание поръсете с розмарин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ