Напишете дума/думи за търсене

Витамини А, С и Е предпазват от появата на стрии

Стриите съпътстват всяка бременност. Една част от майките успяват да се разминат без никакви следи от тях.

Други пък си запазват тези красиви "белези" завинаги. Донякъде зависи и от гена, но няма две мнения по въпроса, че все пак може да направите някои неща, които да ви предпазят от появата ми през деветте месеца.

1. Яжте храни, които имат отношение към здравината и еластичността на кожата ви. Такива са ананасът, авокадото и спанакът.

2. Включете Витамин А, С и Е в менюто си. Те помагат за възстановителния процес на кожата.

3. Дръжте тялото си хидратирано. Колкото повече вода пиете, толкова по-хидратиран е организмът ви и съответно кожата не се изсушава. Кожата кожата ви не е суха, е по-малко вероятно да имате стрии.

4. Разхождайте се достатъчно и тренирайте през бременността. Разбира се, само ако това не ви е изрично забранено от лекаря ви.

5. Качвайте тегло постепенно. Възможно е да ви бъде трудно, когато хормоните бушуват във вас и ви се хапва по-често от обикновено. Не прекалявайте с храната. През бременността са ви нужни само 300 калории повече на ден.

6. Мажете се с лосиони или използвайте природни средства (зехтин, кокосово масло и други). Важно е да хидтратирате кожата си не само отвътре - през организма, но и външо с овлажняващи продукти.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ