Напишете дума/думи за търсене

Ако сте бъдеща майка, включвайте много череши в менюто си

През лятото е добре да се стремите да включите черешите в своята диета, особено ако сте бъдеща майка.

Черешите са идеалният плод за бременни жени. Хранителният профил на плода носи много необходими ползи за здравето, които са в полза на бременността. 

Безопасно ли е да ядете череши, докато сте бременна?

Определено е безопасно да ядете череши, докато сте бременна. Дори и да погълнете някоя костилка не е проблем. Черешите са богати на Витамин С, който е антиоксидант. Той може да помогне за повишаване на имунната система на бременните жени.

Ползи от яденето на череши, докато сте бременна

Подпомага притока на кръв към плацентата

Кръвните клетки пренасят жизненоважни хранителни вещества от майката до нероденото дете. Ето защо нивото на кръвния ви поток е важно по време на бременност. То пряко определя колко хранителни вещества е в състояние да получи детето ви

Черешите подобряват имунната система

Черешите имат много Витамин С и други антиоксиданти, които им помагат да се преборят с инфекциите и други заболявания.

Черешите облекчават гаденето. Сладкият и тръпчив вкус, който определя повечето череши, играе доста важна роля за намаляване на позивите за повръщане по време на бременност

Черешите са богат източник на желязо. Докато са бременни, очакващите майки трябва да обърнат специално внимание на анемията и потенциалния дефицит на желязо. Яденето на череши може да подобри свързаните с кръвта проблеми и да поддържа енергийните нива високи, докато сте бременна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ