Напишете дума/думи за търсене

Какво да ям през първия триместър на бременността?

Бременността носи със себе си много промени, а също и неща, с които трябва да се съобразявате.

Голяма част от бъдещите майки срещат проблеми с храносмилането през деветте месеца. Особено изразени са в първия триместър. Представяме ви няколко предложения за меню, които ще ви повлияят добре в първите 12 седмици.

Гръцки йогурт със замразени плодове

Гръцкото кисело мляко има два до три пъти повече протеини от обикновеното кисело мляко, което означава, че може да ви помогне да се чувствате по-сити по-дълго и да ви осигури някои от основните хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае, като калций. Съчетана с плодове, тази естествено сладка закуска ще поддържа баланса на кръвната ви захар и ще ви засити за известно време.

СНИМКА: Dennis Klein
СНИМКА: Dennis Klein

Извара и ананас

С 13 грама протеин в половин чаена чаша, изварата е един от най -добрите млечни източници на белтъка. Смесете я с пресен ананас, ако не можете да я хапвате чиста.

СНИМКА: Enotovyj
СНИМКА: Enotovyj

Чиа пудинг с кокосово мляко

Накисването на малки семена от чиа в кокосово мляко е закуска, пълна с добри мазнини и много минерали. Подсладете с мед.

СНИМКА: Priyanka Singh
СНИМКА: Priyanka Singh

Бананово смути

Смесете 1 ч.ч. овесено мляко, 1/2 замразен банан (нарязан) и 1 малък портокал (обелен) в блендер с висока мощност. Тази напитка е освежаваща и съдържа както калций, така и протеини.

СНИМКА: Charles Deluvio
СНИМКА: Charles Deluvio

Тост 

Тостът е чудесна храна през първия триместър. Сложете в него авокадо, за да получите задоволителна доза добри мазнини.

СНИМКА: Katja Grasinger
СНИМКА: Katja Grasinger

Масло от банан и ядки

Бананите са добър източник на калий. Пюрирайте 2 от тях и ги смесете с 1 с.л. фъстъчено или бадемово масло, за да получите кремообразна доза протеин.

СНИМКА: Irene Kredenets
СНИМКА: Irene Kredenets

Печен нахут

Копнеете за чипс или соленки? Опитайте печен нахут. Зърната са хрупкави и солени и ще се отразят добре на стомаха ви. Също така са солиден източник на протеини, фибри и магнезий.

СНИМКА: Adrienne Leonard
СНИМКА: Adrienne Leonard

Едамаме с морска сол

Тези задушени соеви зърна са с неутрален вкус, но могат да бъдат чудесен начин да замените броколите.

СНИМКА: Daniel Santiago
СНИМКА: Daniel Santiago

Фурми с масло от ядки

Фурмите са пълни с желязо и други минерали и са здравословен начин за потушаване желанието за захар. Благодарение на плътността на влакната, те ще ви помогнат да поддържате кръвната си захар балансирана.

СНИМКА: Ella Olsson
СНИМКА: Ella Olsson

Твърдо сварени яйца със зехтин и подправки

Твърдо сварените яйца,поляти с малко зехтин, са едно от най-полезните неща, които можете да приемате през бременността. Овкусете ги с малко сол, черен и червен пипер. Да ви е вкусно!

СНИМКА: Mustafa Bashari
СНИМКА: Mustafa Bashari

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ