Напишете дума/думи за търсене

Как се приготвя крехко агнешко?

Агнешкото е задължителна част от трапезата на Великден. Как обаче да го приготвим крехко, сочно и апетитно? Истината е, че няма тайна съставка. Достатъчно е само да знаете някои тънкости при направата му.

Споделяме ви ги в следващата рецепта.


Необходими продукти:


агнешко месо - 2 кг или агнешко бутче

лук - 2 връзки пресен

джоджен - 5 - 6 стръка пресен
сол
червен пипер
черен пипер

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се измива, подсушава и след това цялото се натрива със сол, червен и черен пипер. Трябва да го оставите известно време, преди да го гарнирате с останалите продукти и да го вкарате във фурната да се пече.
30 минути са напълно достатъчни, за да поеме от ароматите. Докато изчаквате да се овкуси, нарежете лука и джоджена на ситно.

След това ги прехвърлете в дълбока тава и залейте с 1 ч.ч. топла вода. Към тях се добавя месото и се слагат в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Когато месото хване златиста коричка, намалете фурната на 180 градуса и покрийте тавата плътно с фолио за печене. Около 3 часа ще са нужни на ястието, за да се получи невероятно сочно и крехко.
Възможно е да се наложи да долеете малко вода, затова по някое време е хубаво да отворите фурната и да проверите количеството на дъното. Да ви е вкусно!

СНИМКА: Image by freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ