Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим с останалите от Великден яйца?

Всяка домакиня знае, че винаги след Великден остават яйца, които се чудим в какво ястие да включим. В същото време вече ни е омръзнало да ги консумираме. Ето ви идея.

Необходими продукти:

12 големи и сварени яйца, разрязани наполовина

1/3 ч.ч. домашно приготвена майонеза

2 ч. л. чили сос (смесете 300 гр. червени люти чушки със 100 мл зехтин и сол на вкус и пасирайте всичко в блендер)

? ч.ч. настърган чедър

1 буркан червени чушки (печени и белени), подсушени и нарязани на ситно

1 зелен лук, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Разрежете яйцата на половинки. Извадете жълтъците и ги поставете в голяма смесителна купа. Към тях добавете майонезата, лютия сос и 1/4 ч. л. сол. Смесете.

Добавете настъргания чедър, нарязаните чушки и лук. Разбъркайте много добре. С помощта на лъжица запълнете сварените и разполовени белтъци. Поръсете с червен пипер и сервирайте веднага или приберете в хладилник за по-късно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ