Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим с останалите от Великден яйца?

Всяка домакиня знае, че винаги след Великден остават яйца, които се чудим в какво ястие да включим. В същото време вече ни е омръзнало да ги консумираме.

Ето ви идея за нещо различно и много интересно, което ще се хареса на цялото семейство.

Необходими продукти:

12 големи и сварени яйца, разрязани наполовина

1/3 ч.ч. домашно приготвена майонеза

2 ч. л. чили сос (смесете 300 гр. червени люти чушки със 100 мл зехтин и сол на вкус и пасирайте всичко в блендер)

1 ч.ч. настърган чедър

1 буркан червени чушки (печени и белени), подсушени и нарязани на ситно

1 зелен лук, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Разрежете яйцата на половинки. Извадете жълтъците и ги поставете в голяма смесителна купа. Към тях добавете майонезата, лютия сос и 1/4 ч. л. сол. Смесете.

Добавете настъргания чедър, нарязаните чушки и лук. Разбъркайте много добре. С помощта на лъжица запълнете сварените и разполовени белтъци. Поръсете с червен пипер и сервирайте веднага или приберете в хладилник за по-късно. Ястието е чудесно като гарнитура или за хапване самостоятелно и дори е още по-вкусно охладено.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ