Напишете дума/думи за търсене

Пухкави палачинки с пълнозърнесто брашно

Приисквало ли ви се е някога да си хапнете от пухкавите палачинки, които виждаме само по филмите? Те са по-малки от стандартните и изглеждат наистина доста сочни

Това са американски палачинки, които най-често се сервират с кленов сироп. При нас кленовият сироп не е сред най-използваните овкусители към храната, но затова пък е важно да се знае, че има чудотворно действие при отслабване. С кленов сироп или без, американските палачинки са удоволствие за цялото семейство. Ето как да си ги приготвите в български вариант с пълнозърнесто брашно.

Необходими продукти:

400 г. пълнозърнесто брашно

300 мл. прясно мляко

2 яйца

60 г. масло

2 с.л. пудра захар

1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Брашното се смесва с бакпулвера в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата, прясното мляко, пудрата захар и разтопеното масло. Сместа се добавя към брашното и се разбива до получаване на хомогенна смес.

Загрява се съвсем леко намаслен тиган на умерен котлон и в него се изсипва малка част от палачинковата смес. Докато палачинките се пекат, температурата се намалява, за да не прегорят. 

Палачинките се сервират с мед, кленов сироп, шоколад или друго лакомство по избор. Могат да се използват и като основа, на която да поставите бърканите си яйца сутрин.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ