Напишете дума/думи за търсене

Когато станеш майка...

Целувка за лека нощ, приказка преди лягане, две блещукащи очи, които те гледат с благоговение...а отсреща много любов. Това е чувството да бъдеш майка и то е най-прекрасното нещо на света.

Когато станеш родител, се променяш, плачеш за почти всичко - когато рожбата ти проходи, падне първият й млечен зъб, каже първата си дума или напусне родния дом. Превръщаш се в наставник. Готова си да даваш съвети по всяко време, защото искаш да предпазиш детето си. Е, няма да успееш...

Понякога просто ще ставаш посред нощ, за да отидеш до леглото му, да го завиеш и целунеш по челото. Едва след това ще успееш да заспиш спокойно. А на сутринта ще го събудиш с аромата на домашно приготвени палачинки. Ей така, без причина, само от любов.

Ще изпиташ най-щастливите мигове от детството си за втори път, гледайки през очите на рожбата си. А най-хубавото е, че там ще видиш себе си, затова ще се стремиш да бъдеш по-добър човек - да правиш изненади, да даваш повече прегръдки и целувки, да се усмихваш.

Когато станеш майка, ще разбереш, че до теб винаги ще има човек, който ще бъде готов да слуша с часове как е минал деня ти, колко тежък спор си водил с шефа и колко време ти е отнело да приготвиш вечерята. Детето ти ще те обича, но ти ще го обичаш повече. Затова се радвай на всеки момент с него. Щипкай пухкавите му бузки, подушвай аромата на малката му шийка, люлей го в ръцете си...

Когато станеш майка, ще разбереш, че това е най-прекрасното чувство на земята.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ