Напишете дума/думи за търсене

Как да подготвим кучето за появата на бебето?

Преди да имат бебе, много хора вече са станали “родители“ на четириногия си пухкав приятел.

Ако имате притеснения за това как ще реагира кучето ви на новото попълнение в семейството и искате да избегнете евентуални “конфликти” с бебето, се запознайте с тези съвети и ги следвайте по време на бременността!

Не чакайте последния момент и направете промените в обзавеждането, свързани с очакването на бебето, възможно най-рано. Така кучето ще има възможността да свикне с новите предмети и мебели, намиращи се на „негова" територия. Уважавайте и неговите чувства.

Ако сте изградили взаимни навици с домашния си любимец, които смятате, че ще ви пречат след появата на бебето, отделете достатъчно време, за да се погрижите за тях. Например, ако споделяте леглото си с кучето, променете това и то възможно най-рано. Не е добра идея домашният любимец да свързва тази огромна за него промяна с появата на бебето у дома и да остава зад затворената врата на спалнята.

Оставете на кучето, макар и минимална по площ, собствена територия. Дали това ще е гаражът, леглото, в което спи, или малка „скрита" от бебето територия, не е важно. Животното трябва да знае, че това е неговата зона, където може да избяга за малко и да си почива на спокойствие.

Всички знаем, че бебетата плачат, но дали и кучето ви е наясно с това? Опитайте се да го подготвите за този момент, като го водите със себе си при приятели с малки деца или в паркове, където майките разхождат бебетата си. Запознайте се по-обстойно с това дали породата му е подходяща за бебета и деца и предприемте стъпки към превъзпитание, ако е необходимо.
Неслучайно е казано, че кучето е най-добрият приятел на човека и със сигурност ще бъде така и за детето. Особено когато са заедно от първия ден и всеки ден заздравяват все повече връзката помежду си!

Източник: dailymom.com

СНИМКА: Image by freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ