Напишете дума/думи за търсене

Еклери с домашен крем

СНИМКА: https://www.incredibleegg.org/

Необходими продукти:

За еклерите:

1 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. брашно

4 бр. яйца

За крема:

1 пакетче крем нишесте с вкус ванилия

захар

1 л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

След като водата и олиото заврат на котлона, добавете брашното и бъркайте, докато сместа не стане гладка и гъста. След като изстине, добавете яйцата и разбийте добре. Ще се получи лепкаво тесто подобно на това за приготвяне на мекици.

С лъжица се оформят малки топчета - еклерчета, които се поставят в намаслена тава. Печете на 200 градуса за 30 минути.

Крема пригответе по описаните инструкции на пакетчето с нишесте. За препоръчване е да смесите прахчето в прясно мляко, а не във вода. Така вкусът ще е по-наситен.

След като са готови, разрежете еклерите през средата и ги напълнете с крема. Поръсете ги с пудра захар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ