Напишете дума/думи за търсене

Шницели по виенски

Необходими продукти:

600 гр. телешко бонфиле

2 яйца

4 с.л. брашно

150 мл. олио

4 с.л. галета

2 с.л. краве масло

1 лимон

1/2 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото нарязвате на стекове, като това количество месо трябва да е достатъчно за 4 стека. Тук е най-важният и тънък момент от рецептата за шницел по виенски, а именно начукването на месото. Поставете всеки стек между стреч фолио или пък просто в найлонова торбичка и начукайте с чук за месо. Получените тънки шницели посолете и поръсете с черен пипер.

В три разлини дълбоки чинии сложете брашното, разбитите яйца и галетата. В широк тиган сгорещете олиото. Всеки стек оваляйте първо с брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галета. Накрая изпържете всеки шницел в сгорещената мазнина. Сервирайте с масло и резен лимон върху всеки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ