Напишете дума/думи за търсене

Лятна гозба с патладжани и домати

Необходими продукти:

4 патладжана

3 червени домата

150 мл. зехтин

3 яйца

4 скилидки чесън

брашно

сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните по дължина на филийки. Престояват в подсолена вода 1 час. Отцеждаме от горчивата вода. В намаслена тава, поръсена обилно с брашно, нареждаме филиите патладжан на 2-3 реда, като между редовете слагаме малко сол. Поливаме равномерно с мазнината и вода, колкото да покрие ястието. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, а след 15-20 минути температурата се намалява на 180 градуса. Запича се, за да хване леко коричка отдолу. Залива се с разбитите яйца, доматите и счукания чесън. Запича се отново до лек загар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ