Напишете дума/думи за търсене

3 супер полезни храни за детето

Студените месеци в годината винаги крият риск детето ви да се разболее. Затова се постарайте да подсилите имунната му система. Това може да стане без никакъв проблем, ако добавите към менюто му определени продукти.

Кисело мляко

Киселото мляко е богато на пробиотици. Най-вероятно вече знаете, че те са изключително полезни за храносмилателния тракт, но имат и други положителни въздействия върху тялото. Когато детето ви хване настинка или грип, чрез пробиотиците имунната му система се бори по-добре с болестта. За да минимализирате добавената захар в киселото мляко, най-добре е да си правите домашно. Ако нямате време за това, вземете такова, чиято масленост е 2%.

Чесън

Сярните съединения в него повишават ефективността на белите кръвни телца, които се борят срещу всички болести. Затова добавете чесън към вечерята. Така ароматът му няма да ви притеснява.

Бадеми

Бадемите са полезни за всеки орган в тялото, защото съдържат протеини, фибри, калий и полезни мазнини. Освен това са богати на витамините В2 и В3. Благодарение на тях, организмът се подсилва имунната система.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ