Напишете дума/думи за търсене

Пролетни рулца

Необходими продукти:

12 оризови кори

2 с. л. олио

1 връзка пресен лук, нарязан на ситно

1 скълцана скилидка чесън

1 ч. л. настърган джинджифил или смлян

1 голям морков, нарязан на тънки пръчици или настърган

1 голяма тиквичка, нарязана на пръчици

1 червена чушка, нарязана на пръчици

1/2 ч. ч. сварено нарязано пилешко месо

1 ч. ч. соеви кълнове

1 зелена люта чушка

4 с. л. соев сос

1 ч. л. нарязан на ситно босилек

1 яйце за намазване

олио

Начин на приготвяне:

В загрятото олио се слагат зеленият лук, нарязаната зелена люта чушка с отстранени ципи и семки, чесънът и джинджифилът. Пържат се 30 сек. на силен огън. Прибавят се морковът, тиквичката и червената чушка. Пържат се заедно 2-3 мин. Прибавя се месото.

Тиганът със зеленчуците се отстранява от огъня и се прибавят соевите кълнове, соевият сос и босилекът. Всичко се разбърква добре. Оризовите кори се слагат една по една между две мокри кърпи за около минута, за да омекнат, и се навиват на стегнати рула с лъжица от плънката. Намазват се с разбитото яйце. Рулцата се пържат в маслена баня по 2-3 наведнъж, докато станат хрупкави и се зачервят. Отцеждат се върху кухненска хартия и се сервират веднага със соев или чили сос.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ