Напишете дума/думи за търсене

Мамо, това писмо е от бебето, което те държи будна нощем

Скъпа мамо, знам, че от мига, в който се появих, нощите ти се промениха много. Всяка следваща е по-трудна от предната и умората в теб ден след ден се наслагва.

Мила мамо, знам, че това влияе на начина, по който се чувстваш през деня. Усещаш се на ръба на силите си в старанието си да се грижиш по най-добрия начин за мен, докато краката не те държат, а очите ти тежат от недоспиване.

Знам, че в същите тези моменти се чувстваш безпомощна. Какво да направиш по-напред? Аз плача, памперсът ми е за смяна, пералнята е пълна, кошът за пране прелива, вечерята чака да бъде сготвена.

Знам, че никога не се чувстваш достатъчно добра. Особено когато си изнервена от умората. Но аз те гледам и обичам изтощеното ти лице. Гордея се, че точно ти си моята майка и усещам колко много се грижиш за мен.

Знам, че често се чувстваш неразбрана. Ще се почувстваш ли по-добре, ако ти кажа, че те разбирам? Аз дойдох и преобразих денонощието ти. Не ми се иска да те будя с плач в средата на нощта, но това е част от развитието ми и скоро ще се промени.

Знам, че си най-всеотдайната майка. Благодаря, че ме обичаш и ми даваш топлина, когато коремчето ме боли. Благодаря, че се грижиш за мен, когато отворя очички от глад.

Знам, че ти си най-търпеливата майка. Няма по-щастливо бебе от мен в моментите, когато се събудя уплашено и ти ме вземеш в обятията си. Гръдта ти е толкова топла и успокояваща. В тези моменти, когато сме само аз и ти, в тишината на нощта, тази прегръдка за мен е всичко.

Знам, че имаш нужда от сън. Но все още не мога да контролирам моя собствен, както и нуждите си. Не слушай хората, които ти казват, че е въпрос на това да ме "научиш" да спя повече, като не ме взимаш веднага на ръце. Мислиш ли, че щях да наруша съня ти, ако наистина нямах силна нужда от теб?

Мамо, обичам всяка една безсънна нощ, която сме споделили, откакто се родих. Всички тези моменти заздравиха още повече връзката между нас, защото от първия ден ми показваш, че си винаги до мен, когато се нуждая от теб.

Мамо, твоите прегръдки и целувки в онези малки часове на нощта ще оставят завинаги следа в мъничкото ми сърчице. Благодаря ти за всичко, което правиш за мен. Твоето бебе те обича с цялата си душа! И знай, че дори и ненаспана - отново си красива.

С обич, 

твоето дете

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ