Напишете дума/думи за търсене

Как да се грижим за хигиената на бебешката залъгалка

Преди първата употреба на биберона го измийте с топла вода и сапун. Хубаво е дори да го преварите за 5 минути, за да избегнете остатъци от всякакви следи по време на производство.

Силиконовите залъгалки могат да бъдат измивани дори в съдомиялна машина за разлика от латексовите. Все пак не е препоръчително да го правите, защото в нея ще има и други съдове и досегът с тях не е желателен. Отлично средство за дезинфекция е 1 път на ден да поставяте залъгалката в смес от топла вода с 1-2 капки отцет. След това измивате старателно със сапун така, че да не остава миризма от овкусителя. 

Какво да правите, когато детето изтърве или хвърли биберона на земята? Да, това определено се случва доста често! Достатъчно е да го изплакнете с вода и малко сапун. 

Ако се колебаете какъв биберон да закупите - латексов или силиконов, имайте предвид, че вторият вид се почиства по-лесно и се износва по-бавно. Латексовите биберони са по-меки и съответно се захабяват по-бързо. 

Какво още е хубаво да знаете за употребата на залъгалка?

1. В никакъв случай не се пробвайте да модернизирате сами биберона. В момента е особено актуално да се предлагат модели, обсипани с малки камъчета или пък висулки. Не правете това сами вкъщи. Малките декорации са опасни, защото могат да бъдат погълнати от бебето, а това да довете до задавяне.

2. Винаги слагайте клипса за биберон на дрехите, а не около вратлето на бебето.

3. Не мажете биберона на бебето с каквото и да било с цел да го залъжете да го задържи в устата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ