Напишете дума/думи за търсене

Ципура със запечени картофи и бяло вино

Необходими продукти:

2 средно големи, изчистени ципури

4 бр. картофи

1 чаша бяло вино

50 мл зехтин

копър

1 кубче рибен бульон

1 лимон

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на кръгчета. Наредете в тавичка и полейте с малко от зехтина, половината от бялото вино и бульона, разтворен в малко топла водичка. Поръсете с копър и сол и печете 15 минути на 180 градуса.

След като измине това време, извадете тавата от фурната и положете отгоре ципурите. Там, където са цепнати, пъхнете кръгчета лимон и посолете. Отгоре ги поръсете с остатъка от зехтина и бялото вино. Ако ви е останал лимон, също може да го изстискате отгоре. Печете рибата на същите градуси още 15 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ