Напишете дума/думи за търсене

Oбразът на перфектния мъж се оформя в съзнанието на дъщеря ви на 4-годишна възраст

СНИМКА: Bermix Studio

Психологическият образ на перфектния мъж се кодира в съзнанието на дъщеря ви на 4-годишна възраст. Тя наблюдава всяка ваша дума и жест към нейната майка. А това, което покажете вие, ще смята за нормално и ще допуска като поведение към себе си, когато порасне и има собствено семейство.

Да бъдеш татко на момиче е геройство. А какво остава, когато са няколко? Случвало ли ви се е да чуете някое от следните изречения: "Не ти завиждам. Как се справяш с толкова жени? Когато порасне голяма, ще имаш много нерви"? Със сигурност да.

Дори и казани с шеговит тон, има много истини в тези думи. Да бъдеш татко на дъщеря е не само щастие, но и огромна отговорност. Вие, като нейн татко, сте принцът от приказките, който ще закодира в съзнанието образа на перфектния мъж още от 4-годишна възраст. Чрез вашето поведение вашето малко момиченце ще изгради представите си за света - за това кое е добре и кое лошо. Кое е премливо и кое не. Затова има някои неща, които трябва да знаете, ако ви предстои или вече сте татко на прекрасна дъщеря.

1. Тя иска да бъде обичана

Обичта не се изразява в купуване на играчки и вещи, а в истинско прекарано време с нея. Тя иска да прави колкото се може повече неща с вас, защото никой друг на света не може да замени ролята на татко.

2. Ще я ревнувате много, когато порасне.

Плашеща мисъл, но съвсем истинска. Бащинската ревност към дъщерите не е мит, а реалност. Трябва да имате наистина здрави нерви и да сте готов, че няма да харесате почти никого. Просто защото няма да вярвате, че има някой достоен за сърцето на вашата малка принцеса.

Ако някой разбие сърцето й пък, ще се чувствате като способен да удушите лъв с голи ръце. Гарантирано е.

3. Тя наблюдава как се отнасяте с нейната майка.

Тя наблюдава всяка ваша дума и жест към нейната майка. А това, което покажете вие, тя ще смята за нормално и ще допуска като поведение към себе си, когато порасне и има мъж. Помислете добре какво момче искате да хареса вашата дъщеря всеки път, когато се държите неуважително или повишите тон на майка й.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

4. Тя ще поиска да ви лакира ноктите поне веднъж през живота си.

Всеки мъж изпада в ужас, когато малкото му момиченце дойде и, гледайки с огромните си чисти очи, зададе въпроса: "Тате, може ли да те лакирам?". По ирония на съдбата винаги става така, че мама вече има лак и няма как тя да бъде модел. С куклата също няма как да се получи, защото дъщеря ви иска жив модел. Първоначално сте в шок и сте готов да скочите от терасата. Приемате предложението за абсолютно потъпкване на мъжкото его. "Ами ако приятелите ме гледат някъде отстрани? Аз какъв мъж съм? Мъж с лак?".

След това малко омекотявате тона, защото тя започва да плаче. Предложението е преминало от ярко розов към прозрачен лак. Съветваме ви да се съгласите, защото това има по-голямо значение за вашата малка дъщеря, отколкото предполагате. Това е не просто лакиране, а създаване на спомени. А и наистина ли сърцето ви позволява да й откажете.

5. Понякога вечеряйте само двамата.

Веднъж на няколко месеца излизайте сами с дъщеря си на "вечеря". Така вие й показвате обноските и маниерите на един мъж и кодирате в съзнанието й образа на кавалер. За вашето момиченце тези моменти са по-специални, отколкото предполагате.

6. Задавайте въпроса "Ще ми простиш ли?"

Когато сгрешите или без да искате я разстроите, винаги задавайте въпроса "Ще ми простиш ли?", последван от извинение. Така рискувате много по-малко един ден дъщеря ви да бъде жена, която търпи лошо поведение и прощава всичко на половинката си дори без извинение.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ