Напишете дума/думи за търсене

4 активности за деца, когато времето навън е студено

Когато лошото време пречи за игрите навън, тези идеи ще държат децата заети и щастливи с часове.

Организирайте шоу с ръчно направени кукли

Всички сме създавали кукли от памучни чорапи, хартиени торбички, маркери и шепа копчета. Но децата могат да бъдат наистина креативни, ако в ръцете им попадне чанта с аксесоари за направата на играчка.

Събирайте и купувайте: блясък, мъниста, пайети, опаковки, конци, панделки, прежди, копчета и апликации, празнични украси, стикери, миди и други (внимавайте обаче с малки предмети, които могат да представляват опасност за задавяне при малки деца).

Също така дръжте кутията си за кукли, снабдена със задължителни предмети - лепило, ножици, миещи се маркери, игла и конец.

СНИМКА: Sigmund
СНИМКА: Sigmund

Изградете къщичка от одеяла

Извадете някои стари чаршафи, одеяла или покривки и ги наметнете върху мебелите в хола или трапезарията. Бъдете особено внимателни с чупливи и ценни предмети. Използвайте ластици, за да закрепите завивките към столовете и масите.

Накарайте децата да създадат тайна парола, която позволява на външни лица (например мама и татко, братя и сестри) да влязат в личното скривалище. Подарете на детето си къмпинг фенер, захранван от батерии, спални чували, книги на тема къмпинг и лампички. Завършете с пускане на любима анимация и пуканки.

СНИМКА: Paolo Chiabrando
СНИМКА: Paolo Chiabrando

Създайте сандък за обличане

Потърсете интересни стари дрехи и аксесоари из дома си, на стелажите с намаления и в магазините за дрехи втора ръка. Запасете се с шалове, фънки шапки (каубойски, сомбреро, отборни бейзболни шапки, строителни каски и др.), бижута, обувки (за възрастни и деца), ризи (оверсайз бели ризи за лекари, хавайски и др.), рокли, поли и якета.

Съберете всяка дреха, която ви хрумва. Поставете всичко в здрава пластмасова или картонена кутия за съхранение. След това извадете сандъка за обличане по време на дъждовни или супер снежни дни и си направете конкурс за най-атрактивен аутфит.

СНИМКА: Patricia Prudente
СНИМКА: Patricia Prudente

Правете благодарствени подаръци

Децата често обичат да благодарят на своите баби, дядовци, лели и чичовци, учители, детегледачки, съседи. Изпечете няколко партиди бисквитки, които малчуганът може с любов да украси и увийте с цветно найлоново фолио и панделки. Създайте благодарствени картички върху обикновена стара хартия за принтер. Добавете специални украшения, като семейни снимки, панделки, блясък и копчета (отново се пазете от малки предмети, които могат да представляват опасност от задавяне на бебета и малки деца).

Помогнете за подобряване на уменията по правопис и разпознаване на букви, като позволите на детето си да въвежда и отпечатва собствените си съобщения с фантастични шрифтове на компютъра.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ