Напишете дума/думи за търсене

6 идеи за коледни картички, които да изработите заедно с детето

Изработването на картички е забавно занимание за децата през коледния сезон. Държи ги заети на закрито по време на лошото време, позволява им да изследват своята креативност и им помага да се ангажират с празничния дух на даряването.

Лели, чичовци, баби, дядовци, както и семейни приятели ще се радват да получат ръчно изработени картички, направени специално за тях. Предварително сгънати празни карти с пликове се предлагат в занаятчийски и канцеларски магазини, както и онлайн. Децата могат да ги украсяват с помощта на различни техники и материали.

Ето някои забавни предложения:

Сгънете и изрежете снежинки

Сгъването на хартиени снежинки е популярен детски коледен занаят поколения наред. Ако децата ви не са запознати с него, потърсете онлайн видео с инструкции. Всичко, от което се нуждаете, е ножица и квадрат бяла хартия. Тя се сгъва многократно на триъгълници, докато се образува дебел клин. Разрезите, направени в ръбовете, създават симетричен дизайн на снежинка, когато хартията е разгъната. Залепете една голяма снежинка или няколко малки върху син картон.

Форми от плат

За да направите форми от плат, използвайте шаблони с прости коледни дизайни - като звезди, дървета или камбанки. Поставете обекта върху материала и очертайте краищата с флумастер. Изрежете плата с обикновена ножица и го залепете върху картичката. Допълнете дизайна, като залепите декорации от плат, панделки или пайети.

Рециклирани изрезки

Запазете коледните картички, които получавате, заедно с етикети за подаръци и парчета използвана опаковъчна хартия. На следващата година те могат да бъдат рециклирани като материали за декориране.

Събирайте колекция от изрязани печатни дизайни - Дядо Коледа, снежни човеци и коледни елхи. Подредете фигурите върху празен картон и ги залепете, за да образуват колаж.

Нарисувани снежни сцени

Боичките са идеални за използване върху картички. За да създадете снежна сцена, започнете със синя боя, която представя небето. Използвайте гъба, за да нанесете бяла боя върху долната половина на картата. Налепете памук, за да създадете текстурата на падналия сняг.

Оставете всичко да изсъхне добре, преди да продължите. Нарисувайте дърво, Дядо Коледа, елен или друг цветен елемент. Потопете памучен тампон в бяла боя и го използвайте, за да нанесете снежинки в небето около фигурата.

Снимка в рамка

Направете няколко снимки на зимна или коледна тема и разпечатайте тези, които искате да използвате. Те трябва да са около две трети от размера на предната част на вашите картички. Направете рамка от парче обикновена или дебела опаковъчна хартия. Нарежете хартията в овална или правоъгълна форма с около сантиметър по-широка от снимката. Използването на назъбена ножица ще добави още оригиналност.

Блясък

Начертайте контури на звезди, венци, свещи или други прости коледни фигури върху хартия. Изрежете ги и поставете върху стар вестник. Покрийте всяка форма с лепило до краищата. Поръсете с блясък и оставете да изсъхнат напълно, преди да ги залепите върху картичките.

Използвайте блестяща писалка, за да добавите декорация или празнични поздравления. Не е необходимо да се придържате към една техника за декориране. Може да се комбинират произволен брой методи, за да се създаде сложно произведение на изкуството. Цветните маркери, печатите с мастило и стикерите предлагат още повече творчески възможности.

Ръчно изработените коледни картички могат да останат ценни семейни спомени, така че когато ги подписват, децата трябва да напишат годината до имената си.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ