Напишете дума/думи за търсене

Желанието за интимност може да липсва до 1 година след раждането

Можете да възобновите половите контакти, след като сте се възстановили напълно от раждането - обикновено четири до шест седмици след него.

Говорете първо с вашия лекар, защото забременяването твърде скоро след раждане може да бъде рисковано. Обсъдете най-добрия метод за контрацепция.

Докторът също така ще определи кога можете да продължите да правите секс и е най-безопасно за вас. Но дори и след като получите зелена светлина, може да почувствате известна болка или дискомфорт по време на полов акт. Това ще продължи за кратко време. Партньорът ви трябва да е наясно с това и да прояви необходимото разбиране.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Повечето двойки започват да правят секс отново в рамките на два месеца след раждането на бебето им, но не малка част чакат повече. За всяка двойка е различно. Твърде често либидото на жената след бременността и раждането е понижено, като следствие от хормоналните промени. Това допълнително намалява желанието за сексуален контакт, дори и да няма болка.

Когато анкетирахме 5000 родители, за да разберем кога и колко често са правили секс, 14 % от двойките казаха, че са възобновили секса в рамките на един месец, а 43 % съобщават, че са се върнали под завивките в рамките на два месеца. Но 25 % са изчакали до третия или четвъртия месец.
6 от 10 нови майки казват, че са твърде уморени или просто не се интересуват от секс толкова, колкото преди. Новите майки и татковци казват, че предпочитат да спят, отколкото да правят секс.

Влизането в настроение за интимност и наслаждаването отново на секса може да отнеме време. Не очаквайте да се върнете веднага към сексуалния живот, който сте имали преди бременността. Повечето жени имат намалено желание няколко месеца след раждането. А грижата за новородено е изтощителна, така че на вас и партньора ви може да ви остане малко енергия за секс.

Но не се паникьосвайте: сексуалният живот на повечето двойки се възстановява в рамките на една година. Бъдете търпеливи и разбиращи един към друг. Това е ключът към успеха на вашите взаимоотношения.

Ако имате възможност, винаги приемайте предложения за помощ от страна на близки и приятели, за да можете да се насладите на време, в което да сте сами с партньора си дори за няколко часа. Това ще ви помогне да отпочинете и да се настроите на по-интимна вълна.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ