Напишете дума/думи за търсене

7 трика за мързеливи домакини

Чистият и подреден дом е мечта за всяка домакиня. Това обаче не е лесна, нито приятна задача.

Ето защо е добре всяка жена да има в арсенала си полезни трикове, с които да спести време, усилия и нерви. Днес ви предлагаме няколко такива.

За да останат ножовете остри, ги наточете на ръба на керамична саксия

Лесен трик да поддържате ножовете си идеално остри е да ги наточите на ръба на някоя керамична саксия. Всички знаем колко е неприятно, когато ножът не реже добре. Можете да намокрите малко саксията, така че да осигурите по-голямо сцепление. Това ще улесни задачата ви.

Изсушете листенца от роза, за да придадете на гардероба си приятен аромат

За да ухае гардеробът ви приятно, е достатъчно да изсушите розови листенца и да ги сложите в дишащи торбички. Можете да ги окачите на закачалките или просто да им намерите място между дрехите.

За бързо почистване на фурната използвайте препарат за почистване на тръби


Почистването на напръсканата с мазнина фурна не е лесна задача, особено за кратко време. Препаратът за почистване на тръби върши невероятна работа. Само използвайте ръкавици, сложете маска и проветрете добре помещението след употреба.

Покрийте газовата печка с фолио, а рафтовете на хладилника - със стреч


След всяко готвене газовата печка се превръща в кошмар за всяка домакиня. Цялата е опръскана с остатъци от храна и залепнала мазнина. Има лесно решение – покрийте я с фолио. След готвене отстранете фолиото и тя ще бъде съвсем чиста.

Същото направете и с рафтовете на хладилника. Поставете прозрачно фолио и ще запазите рафтовете и отделенията чисти.

За да обелите лесно яйцата, покрийте тенджерата с капак и разклатете


Най-лесният начин да обелите яйцата е да затворите с капак тенджерата след свалянето от огъня и да я разклатите над мивката. Така черупките на яйцата ще се напукат и водата ще проникне под нея. Не е нужно да ги белите – черупките ще паднат сами.

Отървете се от плодовите мушици с ябълков оцет

Ако забележите плодови мушици в кухнята, смесете вода и ябълков оцет и поставете от течността в някакъв съд в близост. Мушиците ще изчезнат. Това е магическа съставка за почистване след ремонт и прогонване на насекоми.

СНИМКИ:

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Photo by Katja Rooke on Unsplash

Photo by Crystal de Passillé-Chabot on Unsplash

Photo by Marina Podrez on Unsplash

Photo by Dan Gold on Unsplash

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ