Напишете дума/думи за търсене

С лимонов сок и оцет банята е като нова

Причините за замърсяването могат да бъдат различни. От отлагания от котлен камък, влага, следи от мазнина до плесени, образували се поради влага.

Благодарение на следващите съвети не само ще се справите с мръсотията, но и ще научите някои трикове, след които домът ви винаги ще бъде идеално чист.

Необходими продукти за домашен препарат за баня:


7 чаши вода
1/2 чаша сода бикарбонат
1/3 чаша лимонов сок
1/4 чаша оцет

Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки заедно в купа и разбъркайте добре. След това получената смес нанасяме върху фугите, оставяме да подейства и почистваме.

Ето още някои натурални тайни за по-чист дом:

Сапун за пране

Това е натурален и екологичен продукт с антибактериално действие.
Можете да миете всякакви повърхности със сапунен разтвор, защото сапунът за пране е отличен за дезинфекция и убиване на микроби.
Основното му предимство е, че не дразни кожата, така че е подходящо и за страдащи от алергии и съдържа много алкални вещества, които бързо и ефикасно премахват всякакви замърсявания.

Сода бикарбонат


Това съединение може да премахне абсолютно всякакви отлагания от всяка повърхност.
Содата за хляб не е токсична и отлично се бори с мръсотията, като придава блясък на повърхностите. Също така бързо премахва упорити петна от чай и кафе от чаши, варовик от чаши и други.

Изсипете 2 чаени лъжички сода бикарбонат в литър вода и разбъркайте. След това накиснете съдовете в този разтвор и го оставете да подейства.

Ако петната не изчезнат, почистете петната с гъба, потопена в сода за хляб. Благодарение на нея лесно почиствате кухненските плотове, хладилника и микровълновата фурна.
Също така бързо премахва петна от прибори за хранене и след това блести като нов.
Содата за хляб ще отстрани неприятните миризми от хладилника. Сложете 3 с.л. сода за хляб в малка купа и я поставете в хладилника. Можете да я използвате и за измиване на кофи за боклук, защото почиства, дезинфекцира и в същото време неутрализира миризмите.
Ако имате варовик в тенджерата под налягане, добавете чаена лъжичка сода за хляб, покрийте с вода и оставете да заври. След това излейте.
Повторете същата процедура за почистване на пералнята. Достатъчно е да изсипете сода за хляб в контейнера за прах за пране и да включите пералнята за цикъл на пране на максимална температура.

СНИМКА: Photo by Christian Mackie on Unsplash

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ