Напишете дума/думи за търсене

Как да направим красиви и ефектни великденски яйца?

Боядисването на великденски яйца е стар обичай, който се предава като традиция във всяко семейство. Той носи много радост вкъщи, дава ни възможност да прекараме мигове със семейството си и любимите хора , забавлявайки се с усмивка на лице.

Несъмнено едно от най-вълнуващите неща около боядисването е изборът и изпълнението на самата декорация. Стандартното потапяне на яйцата в боя не е достатъчно и обикновено се стремим да измислим и намерим нови начини, за да направим тазгодишните яйца още по-интересни. Предлагаме ви няколко идеи, които несъмнено са интересни и които едва ли ще видите често при близки и приятели.

Ако търсите нещо, което ще е едновременно интересно, ефектно и лесно, можете да опитате да направите няколко яйца с "омбре" ефект. Тук специфичното е, че трябва да намерите безвредна боя под формата на спрей, а такава има само в големите вериги супермаркети. Остана да поставите яйцата в картонената кутия с дъното нагоре и да ги напръскате с цветния спрей.

За тази идея ще са ви нужни обикновени акрилни бои. Сварените яйца, боядисани в светъл цвят, се вземат и с помощта на четка за рисуване се нанасят произволни линии. Ако искате да цапате по-малко, може да използвате маркери.

Ето и една наистина изчистена идея! След като сварите и изсушите яйцата, без да ги оцветявате в какъвто и да е било цвят, вземете бял маркер и се отдайте на вдъхновението. Забавни и поучителни надписи, фигурки, илюстрации и каквото ви хрумне – всичко е подходящо.

За тази декорация ще са ви нужни различни ленти и хартия за украса. Нарежете и оформете хартията в различни по големина и форми парченца или измислете интересен дизайн. Накрая се развихрете и наредете парченцата върху вече сварените яйца. Гарантираме ви, че резултатите ще са много интересни, а яйцата ви несъмнено ще привличат внимание.

Ако искате да придадете модерна визия на вашите яйца, може да ги декорирате със временни татуировки. Същите тези, които се намират във дъвките. Нанасянето на татуировките става по същия начин, както се нанасят върху кожа – с влажна кърпа. Това е всичко!

За тази декорация ще са ви необходими няколко дантели. Поставете ги около яйцето и пристегнете с ластик или връв, а след това потопете в боя с цвят по избор. След като извадите яйцето от боята и премахнете платчето, то ще има невероятна шарка, която ще е неповторима. Успех!

СНИМКИ: Photo by Wolfgang Rottmann on Unsplash

Photo by Michal Balog on Unsplash

Photo by Paige Cody on Unsplash

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ